SON DAKİKA



Haber > Gündem > Rize'de yasa dışı dinlemede önemli gelişme!

Rize'de yasa dışı dinlemede önemli gelişme!

12 Nisan 2015 Pazar - 13:51




Dinlenenler listesinde ilk sırada yer alan dönemin Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, şikayetçi olarak davaya müdahil oldu.





Yasa dışı dinleme davasında önemli gelişme... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de 60 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri gerekçesiyle 12 polis memuru hakkında 19 yıl istemiyle dava açılırken, dinlenenler listesinde ilk sırada yer alan dönemin Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, şikayetçi olarak davaya müdahil oldu.

Edinilen bilgiye göre, 2008 ile 2013 yılları arasında Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi’nin talimatıyla Rize’de 60 kişi, Selam Terör Örgütü üyesi oldukları ve Çıkar Amaçlı Suç örgütü oluşturdukları gerekçeleriyle dinlendi. 2013 yılı başlarında ise Erzurum Özel Yetkili Mahkemesi tarafından verilen kararla “suç unsuruna rastlanılmadığı” belirtilerek dinlenen kişilere mahkeme kararı tebliğ edildi.

Geçtiğimiz aylarda Rize’de 2008 ile 2013 yılları arasında 60 kişiyi yasa dışı yollarla dinledikleri gerekçesiyle Rize Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 12 polis memuru hakkında 19 yıl ceza istemi ile dava açıldı. Davanın Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine devam ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap