SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ruslar Kırım Meclis binasını kuşattı

Ruslar Kırım Meclis binasını kuşattı

01 Mart 2014 Cumartesi - 16:11




Ukrayna’ya bağlı özerk cumhuriyet olan Kırım’da hükümetin Rusya’dan yardım istemesi sonrası meclis binası Rus askerler tarafından kuşatıldı.





Onlarca silahlı asker sabah saatlerinden itibaren Sivastopol caddelerine girerken yetkililerden yapılan açıklamada meclis binasının da kuşatıldığı ifade edildi. Sivastopol’da dün de hükümet binası ve havaalanı Rus güçlerinin kontrolüne geçmişti. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadaysa Kırım’da yaşanan olaylar sonrası Rusya’nın mevcut durumdan ‘çok endişeli’ olduğu ifade edildi. UKRAYNA SAVUNMA BAKANLIĞI: “RUSYA KIRIM’A 6 BİN ASKER GÖNDERDİ” Ukrayna Savunma Bakanı Igor Tenyukh Rusya’nın Kırım’a 6000 asker ve 30 zırhlı personel taşıyan araç gönderdiğini ifade etti. Tenyukh Ukrayna’nın tüm uyarılarına rağmen Rusya’nın bölgeye asker gönderdiğini belirterek izinleri olmadan Rusya’nın sınır ihlalinde bulunduğunu iddia etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap