A+ A-
Yorum
10

Şanlıurfa 5,8 büyüklüğündeki deprem geniş bölgede hissedildi

Yayın Tarihi: 24.09.2026 - 10:55 | Güncelleme Tarihi: 24.09.2026 - 11:36
Şanlıurfa Pınarbaşı’nda meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır, Adıyaman ve birçok ilde hissedildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Şanlıurfa'nın Pınarbaşı bölgesinde saat 10.40 sıralarında meydana gelen deprem, Diyarbakır ve çevre illerde hissedildi. Kandilli Rasathanesi sarsıntının büyüklüğünü 5,8, AFAD ise 5,4 olarak açıkladı. Diyarbakır'da depremin ardından zeminde çatlaklar oluştuğu bildirildi.

ŞANLIURFA PINARBAŞI 5,8'LİK DEPREMLE SALLANDI

Türkiye, 24 Eylül 2026 Perşembe gününe deprem haberiyle başladı.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre Şanlıurfa'nın Pınarbaşı bölgesinde saat 10.40 sıralarında 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli, sarsıntının derinliğini 5,4 kilometre olarak açıkladı.

AFAD ise aynı depremi 5,4 büyüklüğünde ve merkez üssünü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olarak duyurdu. Kurumların büyüklük ölçümlerinde farklılık bulunurken, sarsıntının geniş bir bölgede hissedildiği bildirildi.

Deprem başta Diyarbakır ve Adıyaman olmak üzere Gaziantep, Malatya ve çevre illerde de hissedildi. Sarsıntının ardından vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, gözler bölgede yapılacak hasar tespit çalışmalarına çevrildi.

DİYARBAKIR'DA DEPREM SONRASI ZEMİNDE ÇATLAKLAR OLUŞTU

Şanlıurfa merkezli depremin etkilediği illerden biri de Diyarbakır oldu.

Diyarbakır'da sarsıntının ardından bazı bölgelerde zeminde çatlaklar meydana geldiği bildirildi. Bölgedeki vatandaşlar deprem sonrası yaşanan gelişmeleri takip ederken, olası hasarlarla ilgili ekiplerin yapacağı incelemeler önem kazandı.

Diyarbakır'da depremin etkisiyle bazı okullarda da tedbir amacıyla öğrencilerin okul bahçelerine çıkarıldığı bildirildi.

Depremin ardından yetkililerden gelecek açıklamalar ve saha çalışmalarının sonuçları bekleniyor. Özellikle zeminde meydana geldiği bildirilen çatlakların nedeninin ve herhangi bir yapısal hasarla bağlantısının uzman incelemeleriyle belirlenmesi bekleniyor.

DEPREM DİYARBAKIR, ADIYAMAN VE ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Şanlıurfa'daki sarsıntı yalnızca merkez üssü ve yakın çevresiyle sınırlı kalmadı. Deprem Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep ve Malatya'nın yanı sıra bölgedeki farklı kentlerde de hissedildi.

Sarsıntının ardından vatandaşlar AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin son deprem verilerini takip etmeye başladı.

Depremin büyüklüğüne ilişkin iki kurumun farklı değer açıklaması ise dikkat çekti. Kandilli Rasathanesi 5,8, AFAD ise 5,4 büyüklüğünde ölçüm paylaştı.

Bölgede olası artçı sarsıntılar ve hasar durumuna ilişkin resmi açıklamalar yakından takip ediliyor.

Etiketler