SON DAKİKA



Haber > Gündem > Saygı ve özlemle anıyoruz

Saygı ve özlemle anıyoruz

10 Kasım 2016 Perşembe - 07:43




Bugün 10 Kasım. Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 78. yılında anıyoruz.





Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında anıyoruz. Ulu Önder ömrünü, Türk Milleti'ne ve Türkiye Cumhuriyeti'ne adadı.

10 Kasın töreni Saray'da olacak

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenin adresi bu yıl değişti. Cumhurbaşkanlığı Sarayı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi, adli yıl ve akademik yıl açılışlarının ardından anma törenine de ev sahipliği yapacak. İlk tören ise 09.05’te Anıtkabir’de.

10 Kasım resmi törenleri öncesi liderlerden mesajlar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mesajında Atatürk'ün, "Türkiye'nin ve milletin ortak değeri" olduğunu belirtti. Erdoğan'ın mesajında, 15 Temmuz vurgusu da vardı.


Cumhurbaşkanı, "15 Temmuz ihaneti karşısında sergilenen asil direnişle Türkiye kazanımlarını muhafaza edeceğini dünyaya ilan etmiştir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise mesajında, Atatürk'ün, Türk milletini milli irade, adalet, insan hakları ve demokrasi ideali etrafında birleştirdiğini vurguladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise mesajında, "Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 78. yılında saygı, rahmet ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin ana direği olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimiz kuruluş ilke ve iradesiyle yaşadığı müddetçe bu gerçek değişmeyecek" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ise, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi; barış ve güvenliğin teminatı etkin, caydırıcı, saygın gücümüz ve üstün disiplin anlayışımızla görevimizin başında, asil milletimizin hizmetinde ve Atatürk’ün izindeyiz." mesajını paylaştı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap