A+ A-
Yorum
10

Selvi: Abdullah Öcalan’ın tecrit koşulları ortadan kaldırılırsa silah bırakılmasında rol oynayabileceği söyleniyor

Yayın Tarihi: 24.10.2024 - 13:57
Abdulkadir Selvi, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile görüşen PKK elebaşı Öcalan'ın 'tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor' dedi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 23 Ekim'de İmralı'da PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a görüştüklerini açıkladı. Abdulkadir Selvi, "Öcalan'ın 'tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor" ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugün konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı. "Öcalan’ın Bahçeli’nin çağrısına karşı takınacağı tavır sürecin ilerlemesi açısından önemli olarak görülüyor" diyen Selvi PKK elebaşı Öcalan'a dair şu notları aktardı:

"Abdullah Öcalan’ın, Ömer Öcalan’la yaptığı görüşmede tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor. Öcalan’ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediği ifade ediliyor. MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “Umut hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu ifade ediliyor. Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği ifade ediliyor."

Etiketler