SON DAKİKA



Haber > Gündem > Şeytanın adresi; tek Süleyman Soylu’dan…

Şeytanın adresi; tek Süleyman Soylu’dan…

18 Temmuz 2016 Pazartesi - 10:30








“Tüm bu darbelerin arkasında Amerika vardır.” Trabzonlu, Trabzon Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, ama kendi tanımıyla “Sadece bu vatanın bir evladı” olan Süleyman Soylu aynen böyle dedi. Evirmedi-kıvırmadı! Evelemedi-gevelemedi! * Soruları yönelten Habertürk TV spikeri afallasa da, Sayın Soylu, “Dahası var” diyerek devam etti: -“Türkiye’deki bütün bu oyunların, terörün; Suriye’nin, Irak’ta olup bitenlerin, bugün olup bitenlerin arkasında Amerika’nın kendi hevesleri var.” Söz konusu can acıtan, kanatan gerçek olunca; kimisine şahitlik yapmış, kimisini atasından babasından dinlemiş, kimilerini tarihin kayıtlarından tetkik etmiş, yine kendi tarifiyle “Aklımla dalga geçmeyen bir adamın” diyen Süleyman Soylu’nun detaya gerek duymayan şu tespitleri de doğru değil mi? -“1960 ihtilâlinin arkasında kim vardı? 1980’de kim vardı? Bugünün arkasında kim var? Fethullah Gülen’i teslim etmediği sürece Amerika var.” Sonra kendi kendine de sorar gibi? “Niye?” diyor ve “Oysa biz Amerika’ya dostluğun dışında hiçbir şey yapmadık!” demeyi de acıtsa bile eksik bırakmıyor.

Ben de “Dahası” diyerek, Büyük Ortadoğu Projesi hesabına ABD’nin en büyük destekçisi nasıl olabildiğimizi hatırlayınca inanın aklımın acısına bile dayanmakta güçlük çekiyorum! Yeri gelmiş iken, söz konusu Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin ABD mahreçli bugüne kadar yaşadıkları olunca, Demokrat Parti kökeninden gelen, sonrasındaki AP ve DYP felsefesinde de siyasi hareketini devam ettiren Süleyman Soylu’nun, Amerika ile ilgili bu değerlendirmeleri karşısında şaşıran spikerin, “Bunlar sizin kişisel mi, yoksa hükümet olarak da görüşünüz mü?” diye sormasını yadırgamamak lazım! Çünkü, spiker bakıyor ki, genelde rahmetli Erbakan Hoca ile birlikte olup, yıllarca 5 mikroptan birinin Amerika olduğu söylemleri ile yetişen ve bugünkü hükümetin temelini de teşkil eden Milli Görüş cenahından gelenlerde, “Dünyanın şeytanı” olarak da adlandırılanlarla ilgili kayda değer tek eleştiri yok. Ama Süleyman Soylu’da var. Eee, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” ile boşuna denmemiş “Yaşamak en büyük öğretidir” diye. Sözde Milli Görüş karşıt gibi görünse de, Sayın Soylu’nun geldiği siyasi cenah bu acıları yaşayanlardan geliyor da onun için. * Bana göre, ben diyeyim “Konunun”, siz söyleyin “Sorunun” püf noktası işte burası! Ama, söz ile eylem arasındaki bu farklılığı daha sonra irdelemeye bırakıp, Sayın Soylu’nun, aleni Amerika gerçeklerinden devam edelim. Bazen düşünüyor da, acaba diyorum; Süleyman Soylu’nun “Dostluk” dediği, geçmişten bugüne sirayet ettirdiğimiz hareket tarzımız mı acaba Amerika’yı bir türlü heveslerinden vazgeçirmeyen? 1960’ı da, 1980’i de yaptıranların bal gibi ortada olduğu gerçeğine rağmen, “Bugün bir avuç çapulcu çetesine bunları yapmak için kimden güç alıyor?” diye açık açık, bu toprakların evladı olan Süleyman Soylu’nun sormasında zerre kadar yanlış var mı? Ya da bu sorular, onun deyimi ile “Mezara gittikten sonra mı” sorulmalı idi? Kimse çıkıp da, “Olayların sıcaklığı devam ettiği için Süleyman Soylu böyle konuştu. Heyecanına kapıldı” falan gibi gevelemesin... Bunlar; sadece bu ülkeyi idare edenlerin değil, yaşayanların bile yüzde 99’unun bildiği acı gerçeklerdir. Ama ne hazindir ki, ne yazıktır ki, bu gerçekleri “Şeytanın büyüklüğünden, bu dünyada yaşama adına korktukları (!)” için söyleyebilenler maalesef çok ama çok azdır. Bugünü, gönül hesabıyla hissiyatımıza değil, Allah’ın verdiği cüzi irade üzerinden aklımıza hitap ettiği için Süleyman Soylu’ya teşekkür ederek kapatalım.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap