A+ A-
Yorum
10

Siyaset Ben’i öne çıkarır

Yayın Tarihi: 12.09.2015 - 12:19 | Güncelleme Tarihi: 12.09.2015 - 12:18
AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti kongresi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

 AK Parti'nin kuruluşundan bu yana partinin en önemli isimlerinden olan, ayrıca çözüm ve demokratikleşme sürecinin mimarları arasında gösterilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti sözcüsü Beşir Atalay'dan önemli açıklamalar geldi.

"BÜLENT BEY BENİM KARDEŞİM GİBİDİR"

AK Parti kongresinin düzenlendiği Ankara Arena Spor Salonu'nda konuşan Atalay, Bülent Arınç'ın "AK Parti'nin kuruluşunda 'biz'dik, şimdi 'ben' olduk" şeklindeki sözleriyle ilgili olarak "Her şeyi tolere ederiz kendi içimizde. Bülent Bey'in ifadelerini tartışmak istemem. Bülent Bey benim kardeş gibi bir arkadaşım." dedi.

"ÜNİVERTİYE BAŞLADIĞIMDA İLK TANIDIĞIM BÜLENT'TİR"

Arınç'la tanışma sürecini anlatan Atalay, "Üniversiteye başladığımda ilk tanıdığım kişilerden biri Bülent'tir. Sonra kader siyasette bir araya getirdi. Bülent Bey benim için bir değerdir.‘Biz'den ‘bana' kayış filan çok abartılı bir şey değildir. Siyasette müthiş bir rekabet vardır. Herkes ben yarış vardır." diye konuştu.

Atalay siyasetin doğasında bu tür durumların olduğunu dile getirerek, "Siyaset kadar benleri körükleyen bir şey yoktur. Akademik alanda bürokraside bu kadar yoktur. Ama siyaset ‘ben'i öne çıkarır.

Ortak akıl, benim tespitim, ilk zamanlar kadar devrede değil." şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM DEMOKRASİDEN VE GÖRÜŞMEDEN GEÇER"

AK Parti'nin kuruluşuyla ilgili açıklamalar yapan Atalay, AK Parti'nin 'erdemliler' tarafından kurulduğunu dile getirdi. PKK'nın saldırıları ile sona eren çözüm sürecine ilişkin olarak da Atalay, "Çözüm mutlaka demokrasiden ve görüşmeden geçer." dedi.