SON DAKİKA



Haber > Gündem > Son bir haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada 44 terörist etkisiz hale getirildi

29 Mayıs 2024 Çarşamba - 17:45




Milli Savunma Bakanlığı son bir haftada 44, yılbaşından bu yana 1092 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İsrail'e, Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurma çağrısı da yapıldı.





Terörle mücadele kararlılıkla devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamada, son bir haftada 44, yılbaşından bu yana ise 1092 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Sınırlarda son bir haftada 316, yılbaşından bu yana ise 7'si terör örgütü mensubu 4 bin 661 kişinin yakalandığı bilgisi verilen açıklamada ayrıca, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarının durmasına yönelik Uluslararası Adalet Divanı'nın kararı da yer aldı. "Kararı memnuniyetle karşılıyoruz, İsrail'in derhal uymasını bekliyoruz, İsrail toplu katliamlarına son vermelidir. Alınan kararlar memnuniyet verici olsa da yeterli değildir" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri başta olmak üzere bekamıza yönelen tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. Başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; 44’ü son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1092 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

MEHMETÇİK SINIRLARDA DA GEÇİT VERMEDİ


Birliklerimizin imkan ve kabiliyetlerinin sürekli olarak geliştirildiği, dünya standartlarında ve teknoloji yoğunluklu sistemlerle korunan hudutlarımızda; 316’sı son bir haftada olmak üzere, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 4 bin 661 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 7’si terör örgütü mensubudur.

Son bir haftada engellenen 1442 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı 56 bin 949 olmuştur.

"İSRAİL KATLİAMA SON VERMELİ"

İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin Devleti’ni tanıma kararları ile Uluslararası Adalet Divanı'nın, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını durdurmasına ve Refah sınır kapısının insani yardımlara derhal açılmasına hükmeden ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşıladığımızı bir kez daha vurguluyor; İsrail’in derhâl Uluslararası Adalet Divanı kararına uymasını; uluslararası toplumun da bu konuda daha aktif bir tutum sergilemesini bekliyoruz.

Ancak İsrail, Refah’a saldırılarını sürdürmekte ve çadır kamplarda kalan yerlerinden edilmiş Filistinlileri öldürmektedir. Çocukların ve anne karnındaki (doğmamış) bebeklerin öldürülmesinin hiçbir meşru sebebi olamaz. İsrail, toplu katliamlarına derhal son vermelidir. Bugüne kadar İsrail’in saldırılarını durdurmasına yönelik alınan kararlar memnuniyet verici olsa da yeterli değildir. Filistinliler için acı ve zulmün son bulması adına bölgede kalıcı çözüme yönelik kararların alınması ve uygulanması gerekmektedir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap