A+ A-
Yorum
10

Son seçim anketi sonuçları geldi... Ünlü anketçi canlı yayında açıkladı

Yayın Tarihi: 26.07.2024 - 10:30 | Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 - 12:42
Erken seçim tartışmaları tüm hararetiyle sürerken Optimar Araştırma'nın Başkanı Hilmi Daşdemir, katıldığı canlı yayında son genel seçim anketi sonuçlarını açıkladı.

AK Parti için "kaybedilen ilk seçim", CHP için ise "yıllar sonra gelen zafer" olarak kayıtlara geçen 31 Mart yerel seçimlerinin ardından başlayan erken genel seçim tartışmalarında peş peşe açıklanan anketlere bir yenisi daha eklendi. 

Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir son gerçekleştirdikleri anket sonuçlarını açıkladı. 

CHP'nin şu anda "bir rüzgarı" olduğunu belirten Hilmi Daşdemir, tv100 canlı yayınındaki açıklamasında "Birinci ya da başa baş, o noktada" ifadelerini kullandı.

Anket sonuçlarına değinen Daşdemir, "Bugün genel seçim olsa CHP hiç olmadığı kadar oy olabilir, anketlere göre" dedi.

Anketteki ekonomi detayına ilişkin ise Daşdemir şöyle konuştu:

"Ama 'En önemli sorun nedir' diye sorduğumuzda yüzde 65'le 'ekonomi' birinci sırada. 'Kim çözer' diye sorduğumuzda yüzde 22 ile 'AK Parti' ve 'Erdoğan' diyorlar, birinci sırada. CHP yüzde 18 ile ikinci sırada. 'Hiçbiri' diyenlerin oranı yüzde 37,5."

Öte yandan ASAL Araştırma da geçtiğimiz günlerde anket sonucu paylaşmıştı. Bu ankette; kararsızların dağıtılmasıyla beraber CHP yüzde 33,2 ile ilk sırada yer alırken AK Parti 1,7 puan farkla yüzde 31,5'le ikinci sırada kendine yer buluyordu. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP yüzde 9,5 ile üçüncü DEM Parti ise yüzde 9,1 ile dördüncü sırada yer almıştı.

MAK Araştırma'nın yayınladığı son ankette de kararsızların dağıtılmasının ardından ortaya çıkan tabloda CHP yüzde 31.2, AK Parti yüzde 30 oranında oy almıştı.

TV100

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler