A+ A-
Yorum
10

Süleyman Soylu ve ülkenin bekası

Yayın Tarihi: 02.09.2016 - 09:00 | Güncelleme Tarihi: 02.09.2016 - 11:06

Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz darbe girişimiyle çok zor ve sıkıntılı günler geçirdi. Ve bunun etkileri hala devam etmektedir. Vatandaşlarımız sokaklara çıkmış,Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla halkımız bayrakları alıp meydanları doldurmuş,devletin kadroları,siyasi partiler, askerimiz,polisimiz, yediden yetmiş yediye tüm Türkiye bir olmuş milli iradesini ortaya koymuş, ülkemize,cumhuriyete, demokrasimize sahip çıkmış darbe girişimini önlemiştir.

Türk halkı; Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Dil, Tek Millet diyerek tek yürek olmuştur.

Bu süreçte Hükümet kadroları da çetin ve zorlu bir dönemden geçtiler. Hepsi de görevini layıkıyla yerine getirebilmek için canla başla mücadele etti. Bu kişilerden biri de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Süleyman Soylu idi... Darbe girişimi gecesi TRT binasına yaptığı çıkarmayla hafızalarda yer edip, milletin takdirini kazandı.

Çarşamba günü tüm Trabzon'u, hepimizi sevindiren mutlu bir haber aldık. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. Ülkemizin bekası için çalışacak olan Sayın Süleyman Soylu'ya bu yeni ve zor görevinde başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcısı olsun.

Türkiye Cumhuriyeti terörden çok çekti ve yıllardır mücadele ediyor.40 binden fazla vatan evladı;Mehmetçiğimiz, polisimiz, vatandaşlarımız şehit oldu ve olmaya devam ediyor.

"FETÖ ve PKK" Türkiye'nin bir numaralı sorunudur. Ülkemizin gücünü sınamak isteyen hain terör örgütleri; yaşlı, çocuk demeden, zalimliğin ve korkaklığın en beterini göstermektedir. Kana susamış bu caniler elbette akıttıkları kanlarda boğulacaklardır. Terörün dili yok,yüzü yok, milliyeti, ırkı, vicdanı yok;duygusu, karakteri yok; acıması, dini,mezhebi, inancı yok.Türkiye'de özellikle son iki aydır yaşanan olaylardan sonra terörle daha güçlü mücadele etmek zorundayız.Bu son saldırılar dahi amacın sadece kan dökmek ve milletin huzuruna kast etmek olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.Bu yüzden Güneydoğu'da Suriye sınırında özellikle son bir haftadır Cerablus'a yapılan "Fırat Kalkanı" harekatı haklı, yerinde ve hatta geç kalınmış operasyondur.

Ülkemizin bekası için Misakı Milli sınırlarımızı, ülkemizin kırmızı çizgilerini korumak zorundayız. Ülkemizin zor günler yaşadığı şu günlerde daha fazla kenetlenmemiz gerekiyor.Hepimiz aynı gemideyiz, bu vatan hepimizin, bir şey olursa hepimize olacak, siz biz yok şimdi bir olma, birlik olma zamanı, kutuplaşmaya gerek yok...

Son derece kritik bir dönemden geçerken, milletçe yakaladığımız birlik beraberliğimizi sürdürmek,birbirimize daha çok sarılmak,anlamaya çalışmak ve daha çok iyi niyetle yaklaşmak zorundayız.Bu dönemde ülkemizde yaşanan olaylardan sonra önemi bir kat daha artan, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı tekrar kutlar, İstiklâl Mücadelemizin kahramanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,Mehmetçiğimizi, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ederim, ruhları şâd olsun.

"Ne mutlu Türküm diyene!"

Atatürk'ün Ulus Devlet olabilmemiz için söylediği en güzel sözdür.

Muhabir/Editör:Mimar - Hatice ÖZTÜRK