SON DAKİKA



Haber > Gündem > Süpür de gel Mehmet’im

Süpür de gel Mehmet’im

25 Ağustos 2016 Perşembe - 09:57




Türk Silahlı Kuvvetleri Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi amacıyla sabah saat 04:00'te askeri harekat başlattı.





Tank, topçu ve ÇNRA atışlarıyla IŞİD hedefleri vuruldu. Harekata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçakları da katıldı. 

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tanklar saat 11.07 itibariyle Suriye’ye girdi. DHA'nın haberine göre Cerablus operasyonunda 46 IŞİD militanı öldürüldü, Türk savaş uçakları IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı imha etti. 

UÇAKLAR VURDU

Suriye Cerablus'taki IŞİD hedeflerine dün sabah karşı operasyon başladı. Çatışmalarda 46 IŞİD militanının öldürüldüğü bilgisi geldi. Sınırı geçen tanklar Cerablus’a ulaşan IŞİD’in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi’nden destek için yola çıkan bazı araçların da Türk F-16 savaş uçakları tarafından hedef alınarak vurulduğu belirtildi. 

46 MİLİTAN ÖLDÜ


Bu arada askeri harekata Özgür Suriye Ordusu bünyesindeki Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensuplarının yer aldığı kaydedildi. Cerablus operasyonunda 46 IŞİD militanı öldürüldü, Türk savaş uçaklarının da IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı imha ettiği ortaya çıktı. 

FIRAT KALKANI

Operasyonunu Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı yürüttüğü iddia edildi.Askeri kaynaklardan verilen bilgiye göre askeri harekata piyade birlikleri, tank ve topçu birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri katılıyor. TSK'dan yapılan açıklamada, operasyonun adının 'Fırat Kalkanı' olduğu belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap