SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sürecin her yeri İmralı..

Sürecin her yeri İmralı..

05 Mart 2015 Perşembe - 10:12








Ne dendi? "İmralı üzerine dü- şeni yaptı." Evet, gerçekten, İmralı'daki bebek katili üzerine düşeni yaptı. Peki, bakalım neyi, nasıl yaptı?

*

Hükümet edenlere "Bizimkilerin bir kısmı ile Dolmabahçe'den PKK'ya 'silahları bırakın' çağrısı yapın" dedi. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a da; "Sen yasal zeminde bulanık su, sisli hava yarat. Destekler gibi yap, ama şartlar ileri sür" dedi. Kandil'e ise; "Sakın ha, silahları bı- rakmayın. Siz de TC'ye silah bırakma çağrısında bulunun" dedi.

*

Sonra da; "İmralı ile Kandil arasında ciddi bir kopukluk var" dendi. Sahi, İmralı ile Kandil arasında bir kopukluk var mı? * Var ama; İmralı ile Kandil arasında değil. Milletin kafasını karıştırıp suni algılar yaratarak, 7 Haziran da sandıktan nemalanmak isteyenlerin kafasında var!..


SÜLEYMAN ŞAH İÇİN, ÇİNLİ TAKTİĞİ!..

Süleyman Şah Türbesi'nin, Devlet kararı ve Genel Kurmay eliyle "Tebdili mekanda ferahlık vardır" inancıyla olsa gerek, sessiz sedasız yer değiştirmesine dayanak bulundu. Ama, ne Türklüğün anlı şanlı askeri dehalarında, ne de İslâm'ın muhteşem gazalarını yaratanlarda. Birileri surları aşarak Çin'e ulaştı ve MÖ'den 500 yıl önce yaşamış meşhur (!) çekik gözlü General Sun Tzu'nun "Gerçek zafer, savaşmadan kazanılan zaferdir.

Gerçek önder, savaşmadan kazanan önderdir" sözüne ben diyeyim "Atasözü" gibi, siz söyleyen "Denize düşen yılana sarılır" misali öyle sarılmışlar ki, sormayın gitsin!.. hem de, bu zat-ı muhteremi filozof ve askeri bilgi bile ilan ederek.. Köşe yazılarında, sosyal medyada ha bire yazıp duruyorlar. Akıllı insanların da buna inanmalarını bekliyorlar. Ne diyelim? Ne denir? Dense dense; buna "züğürt tesellisi!.." denir.

KOYUNLARIN SİTEMİ!..

Geçen gün yolda koyun sürüsüne rastladım. İçlerinden biri yol kenarındaki bir gazete parçasını yalı- yor muydu, yoksa okuyor muydu? Anlayamadım!.. Eğildim baktım. Gazetede iri puntolarla "Milleti koyun sürüsü sanıyorlar" başlıklı bir haber vardı. Sonra koyuna baktım tekrar. O da kafasını kaldırmış, manalı manalı gözlerle bana bakıp şöyle der gibiydi: "Bize hakaret etmeyin. Biz sizin kadar güdülebilen bir sürü hiç olmadık!"


MEMLEKETİN DURUMU YENİŞAFAK'TAN...

Hükümet medyasından Türkiye'nin manzara-i umumiyesi aktaralım; belki birileri sorgulama yaparlar diye. "Pankart astığı, yazı yazdığı için, insanlar sürüm sürüm sürünürken; hırsızlar, katiller, soyguncular tam bir saltanat yaşıyor memleketimizde." Süleyman Seyfi Öğün. Yenişafak Gazetesi 16 Şubat 2015

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap