SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tarihi camiyi koruyamayan devlet!

Tarihi camiyi koruyamayan devlet!

15 Aralık 2015 Salı - 09:47








Haberleri nasıl veriyorlar? Yorumları nereden bakarak, nasıl yapıyorlar?

*

Sırf bunu merak ettiğim için, Diyarbakır Sur'da PKK'lılar tarafından yakılan Osmanlı'nın şehirdeki ilk mabedi Kurşunlu Camii ile ilgili haber ve yorumlarını dinledim, okudum. Kimlerin mi? Özellikle, kamuya değil de, hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteleri, televizyonları...

*

Haklı olarak PKK'yı yerden yere vuruyorlardı. Ama bir şeyden hiç söz etmediler, etmiyorlar! O da nedir bilir misiniz? ‘Devletin sokağa çıkma yasağı koymasına rağmen, tarihi camiyi koruyamadığından...’ tek kelâm dahi etmiyorlar.


İLKLER USTA DEĞİL, HASTA İŞİ...

"Bir iş nasıl başlarsa öyle gider" diyerek, ilklerin çok ama çok önemli olduğunu yazar, söyler dururum. Bu yüzden de, Trabzonspor'da, çiçeği burnunda Başkan Muharrem Usta ve ekibinin de ilklerinin iyi olacağını ummuş, beklemiştim. Ama, galiba pek öyle olmayacak. “Daha dün bir, bugün iki" demeden Basın Birimi'nden Serdal Şahin kapı dışına kondu. Meslektaşlarımın verdiği TSYD Trabzon Şube Başkanı sıfatıyla bu tasarrufun neden yapıldığını öğrenmeye çalıştık. Ama telefonlarımıza çıkılmadı, not bıraktık dönüş olmadı. Dahası, böyle bir tasarrufun yönetimden değil de,yönetilenlerden geldiğini de araştırıp öğrenince üzüldük.

*

Bu üzüntümüz yetmez imiş gibi, Hüseyin Al gibi işinde usta, ahlâkında usta, adamlığında usta, EYOF 2011'de birlikte çalıştığımız için biliyorum, bilgisayarla ilgili her konuda da usta bir arkadaşımıza da aynı uygulama reva görüldü. Reva gören, bu yanlışı yapan kim? Başkan mı? Yöneticilerden biri mi? Ya da; yoksa! Her neyse... Yanlış efendiler yanlış! Yaptığınız, ya da yaptırdığınız, veya yapılmasına göz yumduğunuz bu ilk uygulamalar yanlış... Onun için maalesef endişemi artırdınız. Hani demiştim ya; "Nasıl başlarsa öyle gider” diye... Maalesef bu başlayışınız; Usta işi değil, hasta işi hasta!

TRABZON BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR...


Rizespor ile Trabzonspor arasında oynanan maçta görev yapacak meslektaşlarımızla 35 kişilik bir grup halinde hep birlikte Rize'ye gittik. Bunun için bir midibüs tahsis eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, içimizden biri Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu'na, sorumlu olarak gidiş-gelişte bizleri yalnız bırakmayan Mehmet Salih Gümrükçüoğlu'na teşekkür ediyoruz.

BU DA TELEKOM'DAN ŞİKAYET..

Bahçecik Mahallesi'ndeki Basın Sitesi'nde Telekom üzerinden sağlanan internet ulaşımında aylardan beri sıkıntı yaşanıyor. Bizim kapıcı Bekir defalarca başvuru yapmasına, bizim de birkaç kez uyarmamıza rağmen, sanırım "Nasıl olsa paralar geliyor" denilerek, çözüm askıya alınıyor. Bu sütunlarda, bu ilk hatırlatmamız...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap