SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taşeron İşçiler Statü İstiyor

Taşeron İşçiler Statü İstiyor

11 Mayıs 2012 Cuma - 14:25




Türkiye Taşeron İşçi Dernekleri Platformu (TİDEP) Genel Başkanı Abdülaziz Özen, taşeron şirketlerde çalışan işçilerin statü kazanma mücadelesinin deva





Abdülaziz Özen yaptığı açıklamada, devlete ait kurumlarda çalışan taşeron işçilerinin, asıl işverenin işçisi sayılması gerektiğini söyledi. Bir kurumda hizmet alımı konusunun iyi anlaşılması gerektiğini kaydeden Özen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in bir TV programında yaptığı açıklamaların kendileri açısından hayal kırıklığı olduğunu belirtti. Özen, “Bir kurumda 500 kişi hizmet alımı ile işe alınıyor. Bunların 200 tanesi temizlikte çalışıyor ve geriye kalanı asıl işini yapıyor. Ama Sayın Bakan Faruk Çelik, ‘Temizlik, güvenlik, yemekhane alt işverene bağlanır. Asıl işverenin işini yapan kadroya alınabilir’ diyor. Peki, temizlikte görünüp asıl işverenin işini yapanların suçu ne? Sayın Bakan sağlık kurumunu kastediyorsa, diğer kurumlarda çalışan arkadaşlarımızın durumu ne olacak? Belediyelerde büro memuru olarak çalışanlar? Karayollarında işçi ile beraber asfalt döken, iş makinesi kullanan, postanelerde mektup dağıtan, kargo işlemlerinin yapan, valiliklerde evrak hizmetlerini yürüten, havaalanlarında işin tamamını asıl işverenin işçisiymiş gibi yapan, Milli Eğitim kurumuna ait okullarda çalışanlar ne olacak?” diye sordu. Özen, şöyle devam etti: “Adaletin olduğu bir ülkede ayrımcılık yapmak insanları birbirine düşürmekten öteye gitmez. Aynı kurumda çalıştığımız arkadaşlarla aramıza statü ayrımcılığı girmesini kabul etmiyoruz. Tüm hizmet alımı ile çalışan işçilerimizin statü kazanmaları gerektiği derneklerin verdiği mücadelenin adıdır ve başarana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Taşeron şirketler çalışan işçilerimiz şunu iyi bilsinler ki, iş garantisi, güvenilir gelecek ve statü kazanana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap