A+ A-
Yorum
10

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Narbayeva ile görüştü

Yayın Tarihi: 22.05.2024 - 16:32
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, Özbekistan Ali Meclisi Senato Başkanı Tanzila Narbayeva ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan Ali Meclisi Senato Binası’ndaki görüşmede, Türkiye-Özbekistan arasında, mesafelerin uzaklığına rağmen çok yakın ve kalbi, derin ilişkilerin bulunduğunu, iki ülkenin tarihi ve kültürel ilişkilerinin mükemmel bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in öncülüğünde ikili ilişkilerde güzel bir ivmenin yakalandığını dile getiren Kurtulmuş, ekonomi, ticaret, kültür gibi birçok alanda işbirliklerinin artarak devam ettiğini, bu işbirliklerinin milli savuma sanayi başta olmak üzere diğer alanlara yaygınlaştırılması için de çalışıldığını vurguladı.

Kurtulmuş, her iki ülke arasında çok sayıda anlaşmanın imzalandığını, en son mutabakata varılan yedi anlaşmayı TBMM’nin, mayısın ilk günlerinde onayladığını belirtti.

TBMM’de devam etmekte olan TÜRKPA üyesi ülkelerin milli savunma komisyonu başkanlarının Ankara’da düzenlenen toplantısına Yasama Meclisi binasından telekonferansla bağlandığını dile getiren Kurtulmuş, dünyanın büyük çalkantıların, çatışmaların, çekişmelerin yaşandığı yeni bir döneme girdiğini; bu çerçevede, Türk dünyasının birlik ve beraberlik içerisinde olmasının, imkanlarını bütünleştirilmesinin ve ortak hedeflere doğru yürümesinin hem Türk dünyasının menfaatine olacağını hem de dünya barışını sağlamak bakımından önemli katkı sunacağını belirtti.

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün