A+ A-
Yorum
10

Teğmenler askerlikten ihraç edildi

Yayın Tarihi: 31.01.2025 - 17:31 | Güncelleme Tarihi: 31.01.2025 - 10:31
Mezuniyet töreninde yaptıkları kılıçlı yeminin ardından disipline sevk edilen teğmenlerle ilgili gerekçeli karar için yasal süre dün sona erdi. .
Kaynak:HABER MERKEZİ

Verilen kararın Kara Kuvvetleri Komutanı ve Milli Savunma Bakanı'nın onayının ardından karar açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı, '5 teğmene Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırma cezası verildi' açıklamasında bulundu. Teğmenler hakkındaki kararın Kara Kuvvetleri Komutanı ile Milli Savunma Bakanı'nın onayına sunulmasından kısa süre sonra kamuoyuna duyuruldu.

MSB'DEN YAPILAN AÇIKLAMADA;

Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna yansıyan görüntülerin ardından başlatılan idari ve disiplin soruşturmaları kapsamında; Millî Savunma Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından sıralı 3 disiplin amirine, Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 5 teğmene Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer mezkûr mevzuat gereğince "Silahlı Kuvvetlerden Ayırma Cezası" verilmiştir. Önceliği müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ifadelerine yer verildi

Etiketler