A+ A-
Yorum
10

Teğmenlerin kılıçlı yemini! Erdoğan: Kendini bilmezler temizlenecek

Yayın Tarihi: 07.09.2024 - 16:05
21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulu’nda yapılan yemin töreninden sonra sosyal medyaya yansıyan görüntülere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: İmam Hatip camiasının çok değerli mensupları, sevgili hocalarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bir imam hatip mezunu olarak, imam hatip nesliyle tekrar bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim. Sizlerle beraber olmanın heyecanını yaşıyorum. Önder mensuplarına kurultayı tertip ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

TÜRKİYE'Yİ İLKLERLE BULUŞTURDUK

İmam hatip çilesinin davasını omuzlamış nice isimsiz kahraman var. Canıyla, ruhuyla kendisini bu davaya adayan öğretmenlerimiz var. Rabbim bu güzellerin hepsinden razı olsun. Son 22 yıldır genel başkan olarak, milletimiz verdiği yetki ve sorumlulukla Türkiye'ye hizmet ediyoruz. 22 yılda çok hizmetler ürettik. Ekonomide savunmada ticarette ülkemizi kat be kat büyüttük. Aklınıza gelebilecek her alanda Türkiye'yi ilklerle buluşturduk. Bunların hiçbiri bizim mücadelemizin asıl gayesi değildir. Son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım bir rütbem, makamım var o da imam hatipli olmamdır. Bana ömrüm boyunca yaptığım tek bir şeyi söyle deseler cevabım açıktır, imam hatiplerin önündeki engeli kaldırmaktır, imam hatiplerin sayısını artırmaktır.

BİR AVUÇKEN OKYANUS OLDUK

İmam hatipleri kuranlar sadece 3-5 kişiydi. Şimdi görüyorum ki sel olduk, deniz olduk, hatta okyanus olduk. Sevgili imam hatipli kardeşim, sen varsın sen işte buradasın. Sen eskisinden daha çoksun. Sen varsan, şehadetleri dinin temeli olan ezan, yurdumuzun üstünde ebedi inleyecek, ebedi okunacak. Sen varsan, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımız, nazlı nazlı dalgalanmaya devam edecek. Biz istikal marşımızın o ruhunu yaşattık. Korkmadık, al yıldızlığı al bayrağımızın itibarla dalgalanması için mücadele ettik. Yurdumuzu alçaklara uğratmamak için göğsümüzü siper ettik.

OKULLAR ARASINDA AYRIM YAPMIYORUZ

Bu ülkedeki her insan bizim göz bebeğimizdir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. Bu ülkenin her okulu bizim için kıymetlidir. İmam hatipler her safhası mücadele ile dolu 1 asırlık mazisiyle direnişin ve dirilişin sembolüdür. 

İMAM HATİP MÜCADELESİ BİR VATAN MÜCADELESİDİR

Biz imam hatipliler minareler ezansız kalmasın diye varız. Yurdumuz Müslümansız kalmasın diye varız. Bu topraktan ezanı, kuranı alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Bu topraklar 2 asırdır saldırı altında. En çok da imanımıza saldırıyorlar. Ezan yoksa, cami yoksa, Kuran yoksa, vatan yoktur, Türkiye yoktur. İmam hatip mücadelesi bir vatan mücadelesidir.

VATANIMIZ SALDIRI ALTINDA

Sevgili gençler, medya ve sosyal medya. İşte bu kötü emeli olan ellerde birer işgal silahına dönüşmüştür. Aile kurumu dolayısıyla vatanımız bir saldırının altındadır. Tüm o içerikler sinsi bir ur gibi gençlerimizin imanını hedef almaktadır. İmanını yine en önde savunacaklar, yine sizler olacaksınız.

İSRAİL GÖZÜNÜ BAŞKA YERLERE DİKECEK

Sevgili imam hatiplililer, Gazze'de soykırım devam ediyor. İsrail hem Batı Şeria'da ve Gazze'de soykırım yapıyor. Dün Ayşenur Ezgi Eygi'yi katlettiler. Çocuk yaşlı demeden barbarca saldırıyorlar. Bazıları bu meseleyi kendisinden uzak görüyo ama yanılıyorlar. İsrail gözünü başka yerlere dikecek. Sıra bölgedeki diğer ülkeler gelecek. Önünde poz verdikleri her haritayla bunu açık açık söylüyorlar. Biz işte onun için Hamas sadece Gazze'yi değil, İslam topraklarını, Türkiye'yi savunuyor diyoruz. İslam ülkeleri bir ana önce uyanmalı, iş birliğini artırmadır. Bütün İslam ülkeleri İsrail'e karşı ortak tavır takınmalıdır. İsrail'i durduracak yegane adım İslam ülkelerini ittifakıdır. Mısır'la başlattığımız süreç, Gazze'nin hayrına olacaktır. Türkiye'nin dış politikada manevra adımını genişleteceğiz.

ORDUMUZ İMANIYLA ZAFER KAZANDI

Türk askerini, Türk ordusunu zaferlere götüren göğsündeki imanıdır. Ordumuz imanıyla zafer kazandı. TSK'nin göğsünden imanı alırsanız geriye bir şey kalmaz. Başörtüsüyle, kılık kıyafetle uğraşan ordunun kabiliyetlerini nasıl yitirdiğine yakın zamanlarda şahitlik ettik.

TEĞMENLERİN TARTIŞILAN SELAMI: BU KILIÇLARI KİMLERE ÇEKTİNİZ?

Kahraman ordumuzun kahraman mensuplarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Ordumuzun tekrar yıpratılmasına izin vermeyiz. Geçenlerde malum mezuniyet töreninde bazı istismarcılar ortaya çıkmak suretiyle kılıçlar çektiler. Bu kılıçları kime çekiyorsun?

BUNLARIN ORDUMUZ İÇİNDE BULUNMASI MÜMKÜN DEĞİL

Şimdi bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün araştırmalar hepsi yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil.

TEMİZLENMESİ İÇİN ADIMLARIMIZI ATIYORUZ

Üç tane birinci olan kızımız var. Bu kızlarımızdan birinin ismi İkra… Üç kardeş, adı İkra. Manisalı ve birinci oldu. Diğer ikisi onlar da birer Anadolu yavrusu. Fakat tabii bu oyuna nasıl geldiler, gelindi; şimdi çalışmalarımızı yapıyoruz. Ve bu konuyla ilgili olarak üniversitemizle görüşmemizi yaptık. Kara Kuvvetleri ile görüşmelerimizi yaptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz.

Etiketler