A+ A-
Yorum
10

Temel Koçhan, Belediye Başkanlığını Kendi Elimizle Teslim Ettik

Yayın Tarihi: 16.10.2024 - 10:48 | Güncelleme Tarihi: 16.10.2024 - 11:04
Trabzon’un Maçka ilçesi CHP’nin önde gelen isimlerinden Temel Koçhan’dan dikkat çeken açıklamalar:

Temel Koçhan, belediye seçimleri ile ilgili çok hata yapıldığını belirterek, “O süreçte ilçe yönetimi başta olmak üzere başkan adayımız Musa bey o kadar hatalar yaptılar ki sonuç kaçınılmaz oldu” dedi

Trabzon’un Maçka İlçesinde CHP’nin önemli isimlerinden olan Temel Koçhan deyimi yerindeyse açtı ağızın yumdu gözünü. Koçhan ilçesinde CHP’nin içinde bulunduğu konumun fotoğrafını şu sözlerle çekti: İlçe olarak elimizdeki belediye başkanlığını maalesef mevcut başkana teslim ettik. O süreçte ilçe yönetimi başta olmak üzere başkan adayımız Musa bey o kadar hatalar yaptılar ki, en önemlisi o süreçte kimseyi yanlarına almadıkları gibi kimselere de danışmadılar. Haliyle alınan sonuçta kaçınılmaz oldu. İnanın aday seçim yanlışlığı yapılmasaydı iyi bir ekiple şuan Maçka belediyesi koltuğunda CHP li bir isim oturacaktı.

MAÇKAYI YÖNETMELERİ MÜMKÜN DEĞİL

Maçka CHP de o kadar sorun var ki, hangi birisini anlatayım?  İlçe yönetim kurulu 24 kişiydi. Bu gün yaşanan istifalardan dolayı yönetim kurulu 8 kişi kaldı. Düşünebiliyor musunuz 1 kişi daha yönetim kurulundan istifa etse yönetim kurulu düşüyor. Böylesine bir yapının Maçka’yı yönetebilmesi mümkün mü?

NEDEN DİRETİYORLAR?

Benim anlamakta zorluk çektiğim konu ise bu kalan 8 kişinin devam etmeleri yönünde diretmeleridir. Birde kalan sekiz kişiden sadece dört kişisi si partiyi yönetiyor. Hatta şunu bile söyleyebilirim bir birlerini tanımıyorlar bile. Yazık ediyorlar partimize Maçka’da..

HER NEDENSE BIRAKMAK İSTEMİYORLAR

Orta sekiz kişilik bir ilçe yönetimi var ama ne toplantı yapıyorlar nede bir faaliyette bulunuyorlar ama her nedense de bırakmak istemiyorlar, üzüldüğüm konu ise sekiz kişilik ilçe yönetiminin yaptıkları olumsuzluklara rağmen herkes tarafından seyredilmeleridir.

MAÇKA SAHİPSİZ KALDI

Aslına bakarsanız 4 kişi dedim ama asıl işin başını çekenler belediye başkanlığını kaybeden ve seçimi yöneten  ekiptir. Kim ne derse desin kim nasıl yorumlarsa yorumlasın CHP Maçka’da sahipsizdir. Bu sahipsizlik Mart ayından beri devam etmektedir. CHP gibi bir parti Maçka’da bu kadar sahipsiz bırakılır mı? Yazık ediliyor partimize…

SAHADA YOKUZ

Ben buradan açık seçik çağrı yapıyorum. Süreç daralıyor. Önümüzde erken seçimin olması kaçınılmazdır. CHP bu şekilde gidemez böyle gitmesine de kimse müsaade edemez. Zaten partimiz çok iyi bir şekilde ilerleme kaydedemiyor.  Çünkü sahada yokuz.

HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKTÜLER

Bilmeyen mi var Maçka solun kalesi olduğunu, ancak yanlış yapılan hamlelerden ve yanlış seçilen adaylardan dolayı Maçka solun kalesi olmasını son dönemlerde İktidar partisine bırakmıştır. Yaşanan bu durumlardan dolayı il teşkilatı da soğuk bakıyor Maçka’mıza. Maçka’da istişare toplantısı yaptık, herkes o yapılan istişare toplantısında eteklerindeki taşları döktüler bana göre de iyi oldu. İstişare toplantısında Konuşulanları duysanız yemin billah ediyorum dersiniz ki il teşkilatı ilçe yönetimini burada nasıl tutuyor dersiniz.

ACİLEN MÜDAHIL OLUNMALI

''Yapılan istişare toplantısında il başkanı ve meclis üyelerinin başkan adayı ve ekibine söyledikleri yenilir yutulur cinsten bir şey değildir. Resmen onlara seçime neden itiraz etmediniz dediler. Eğer Maçka’da bir görev değişikliği yapılmazsa, il teşkilatı  buraya el atmazsa durum bu gün günden daha vahim olacaktır. Oy kaybı hızlı bir şekilde devam edecektir.'' dedi.