SON DAKİKA



Haber > Gündem > Temel'de "Deli", Churchille'de "Eşşek!.."

Temel'de "Deli", Churchille'de "Eşşek!.."

10 Şubat 2015 Salı - 11:40








Şu sıralar gözde iş milletvekilliğine soyunmak!.. Onun için; hakkı olup olmadığını, yapıp yapamayacağını bilip bilmeden, hesap etmeden aday olabilmek için habire kamudan, özelden ayrılan ayrılana; ya da niyetini açıklayan açıklayana... Gırgırına bize takılanlar bile oluyor. Olunca da, onlara İngilizlerin meşhur devlet adamı Churchil’den bir kıssa anlatıyorum. Hani, bizim Temel milletvekili olmaya soyununca, “Sen deli misin?” diye soranlara, “Şart midur?” demesinden de öte bir şey ama, olsun “Ameller niyete göredir” diyerek ben sizlerle de paylaşayım. * Churchille, politikaya neden atıldığını sormuşlar. O da; “Eşşekliğimden” demiş. Tekrar; “Peki öyleyse neden çekilmiyorsunuz?” diye sorulunca da şu cevabı vermiştir: “Söyledim ya, eşşekliğimden diye, inadımdan çekilmiyorum.”

1980 ÖNCESİNİN MÜZEYYEN SENAR’I...

Müzeyyen Senar da, yaratıldığı toprağa geri döndü. Allah rahmet eylesin. Tepeden tırnağa sanatçı değerli Senar’ı, ilk olarak 1980 öncesi İzmir’de dinlemiştim. Hem de, öğrenim kredisi ile... Ege Üniversitesi’nde gazetecilik tahsili yaparken, 3 ayda bir 1.500 lira öğrenim kredisi alırdık. 500 lirası ile kitap alır, 500 lirası ile fuardaki gazinoda Müzeyyen Senar’ı dinler, geri kalanı ile de karınca kararınca geçinir giderdik. Ve de O’ndan en çok da, “kendi için söylüyor” dediğim, “Benzemez kimse sana, Tavrına hayran olayım”ı dinlerdik. * Bu vesileyle 97 yaşında hayata gözlerini yuman Müzeyyen Senar’ı “Sanatçı Köşkü”ne koyup, bugünkülerin baraka gündelikçisi bile olamadıklarını da söylemeden geçmeyeyim.

BAŞKANIN TEŞEKKÜRÜ, EGEMEN İÇİN Mİ?

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe maçından önce de konuşu, sonra da... Sonuçta kim kazançlı çıktı? Maça bakarsak Fenerbahçe. Çünkü hakem Bülent Yıldırım’ın, Trabzonspor’a değil, Fenerbahçe’ye kıyağı oldu. Hem de ne kıyık!.. 52. dakikada Egemen, Aykut’a öyle bir şamar attı ki, hakem Yıldırım, ne şamarı gördü, ne de sesini duydu!. Kırmızı kartı bin kez hak eden Egemen’i hakkı olmadan 42 dakika daha sahada tutup, FB’nin 10 kişi kalmasını, belki de TS’nin galip gelmesini önledi. Bunun için de, maçtan sonra İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan, bu “ufak tefek hatası” nedeniyle teşekkür aldı!.. İVMEYİ


ARTTIRAN DEMELİ!..

Başlığa bakıp da, “iğneci yazacaktı da, yanlış oldu” diyebilecekler çıkabilir. Başlık kısa olacağı için, içini şimdi uzun ve anlaşılır yazalım: “MHP Trabzon İl Başkanlığı’na yeniden seçilen Muammer Demeli, partisine gediği günden beri ivme kazandırıyor.” Yani, seçildiği görevin, yüklendiği vazifenin hakkını fazlasıyla veriyor. Her gün üzerine koyuyor. Yönetimi başta olmak üzere de, MHP’lileri hem iyi temsil hem de motive ediyor. Bana göre, bu başarısıyla milletvekilliğini bile çoktan hak ediyor. Ama sanki “İnşallah gelecek dönem” der gibi bir hesap kitabı var. Yakışır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap