SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon CHP Milletvekili Ahmet Kaya'dan Tevfik Göksu'ya sert tepki!

Trabzon CHP Milletvekili Ahmet Kaya'dan Tevfik Göksu'ya sert tepki!

15 Mayıs 2019 Çarşamba - 13:31




Trabzon CHP Mileltvekili Ahmet Kaya Tevfik Göksu'ya sert çıktı; "bu düşük adam, o şerefli başkanlık koltuğunu da derhal bırakmalıdır."





Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu yaptığı bir açıklamada söylediği "Ne yazdı Yunan basını, İstanbul'u Yunan kazandı'' dedikten sonra, ''İmamoğlu nereli'' diye sordu. ''Trabzonlu'' yanıtını alınca da, ''Olay büyük, hesap büyük'' sözleri Trabzonlular tarafından büyük tepki aldı. Konu üzerine bir açıklama yapan Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'da Göksu'yu sert bir dille eleştirdi. 

İşte Ahmet Kaya'nın o açıklaması; 

Türkiye, tarihinin en ağır ekonomik ve dış politika sorunları ile boğuşurken, büyükşehirlerde seçimi kaybeden AKP-MHP ittifakı, İstanbul seçimi üzerinden milli iradeye yönelik büyük bir saldırıya girişti. Bütün olumsuzluklara karşın Trabzon’un gururu Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandı. Ancak alnının akıyla, halkta büyük sempati oluşturarak kazanılan seçim, Sarayın ağır baskısı altında, Yüksek Seçim Kurulu’nun demokrasi ve milli iradeye darbesiyle iptal edildi.




Türkiye, Saray eliyle yeni ve yıpratıcı bir seçim sürecine girerken, iktidar mensuplarının iftira, yalan, karalama ve kışkırtmaları ile yeni gerilimlere yelken açtı. Ancak bu kara propagandanın hedefi olan Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon kimliği üzerinden sarf edilen alçakça sözler, memleketin getirildiği hazin noktayı göstermesi açısından çok ama çok çarpıcı bir örnek oluşturuyor.

İftar sofrasında konuşan AKP’nin Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, ''Ne yazdı Yunan basını, İstanbul'u Yunan kazandı'' dedikten sonra, ''İmamoğlu nereli'' diye sordu. ''Trabzonlu'' yanıtını alınca da, ''Olay büyük, hesap büyük'' gibi çok çirkin, alçakça, namussuzca, skandal sözler sarf etti.




Yani AKP’li başkan, Trabzon çocuğu Ekrem İmamoğlu’nu karalamak için Trabzonlularla Yunanistan arasında bir ilişki kurarak, Trabzonluları Pontus hayallerinin bir parçası gibi göstererek iftira ötesinde milyonlarca Trabzonluya ağır bir hakarette bulunmuş, anayasal açıdan da suç işlemiştir.

Bu densiz, alçak sözlerin sahibini Trabzonlulardan, İmamoğlu’ndan ve Türkiye’den özür dilemeye çağırıyoruz. Yetmez, bu düşük adam, o şerefli başkanlık koltuğunu da derhal bırakmalıdır. Cumhuriyet savcılığı ayrımcılık, kışkırtıcılık, hakaret ve ülkenin birliğine kastetme girişiminden dolayı da soruşturma açmalıdır.

İşe bakın ki, Trabzonlu İmamoğlu’nun seçimi kazanmasından bu yana kara propaganda yürüten ve seçimleri iptal ettirmek için her türlü çabayı harcayan kurulun içinde yer alan 2 bakan, 1 genel başkan yardımcısı ve il başkanının da Trabzonlu olması manidardır.




Trabzonlular olarak iktidar partisi AKP'den bir açıklama bekliyoruz. Trabzonlu 4 bakan ve Trabzonlu AKP yöneticileri ne tepki verecek?

Trabzon Türkiye’nin T’sidir.




Kimse kuşku duymasın Trabzonlular, kendisine iftira ve küçültücü ifade ile saldıranların yüzüne tükürerek tepkisini ortaya koymasını da bilir.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap