SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon hesap sorarak seçemiyor!

Trabzon hesap sorarak seçemiyor!

14 Kasım 2015 Cumartesi - 09:15








Bir ülkede, Bir kurumda, Bir kuruluşta, Bir kulüpte, Hatta bir ailede işler yolunda gitmiyor ise, ben diyeyim “sorumlu”, siz söyleyin “suçlu” olanlar idarecilik, yöneticilik edenlerdir. Eşyanın tabiatına uygun olan da İngilizlerdeki tabir ile “Lord” denilen sorumlu ve suçlu olanların kendilerini sıygaya çekmesi, dahası halka hesap vermesidir. Ama bırakın kötü tabloya sebep olanların hesap vermesini, bunlar yeniden idareye talip oluyorlar ise orada bir yanlışlık, bir garabet var demektir. Bu noktada düğümü çözecek, kötü yönetenlere fatura kesecek olan “Avam” denilen halktır, üyelerdir, oy kullanacaklardır. Trabzon için sorun da bu noktada tecelli ediyor zaten.

Çünkü, “Trabzon hesap kitap yaparak seçmesini pek beceremiyor” dersem, lütfen hemen “Sen ne diyorsun” diyerek saldırıya geçmeyin! * Yeri gelmiş iken, kıssadan hisse hesabına da bir hatırlatma: Tarih: 22 Kasım 2008 Yer: Ankara Atatürk Kültür Merkezi Organizasyon: Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri Kürsüdeki konuşmacı: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Gerçeğin o zaman diliminde tam ortasından ifade etmişti; “Trabzon ne zaman güleceğini, ne zaman gürleyeceğini bilir.” * Tarih: 14 Kasım 2015. Aradan 7 yıl geçmiş. Soru: “Trabzon bugün ne zaman güleceğini, ne zaman gürleyeceğini biliyor mu? Ya da becerebiliyor mu?”

ALMANYA SEFERBERLİĞİ...

Trabzon gerçekten “ilklerin şehri.” Ama bir de, bu ilklerle elde ettiği kazanımları koruyabilse, hatta daha üst seviyelere taşıyabilse yok mu! Olmuyor; beceremiyor, bırakın yukarılara çıkarmayı, elde ettiklerini muhafaza bile edemiyor. Ama buna rağmen, “Durmak yok yola devam” diyor. * Örneğin, 2007’de Faruk Özak’ın lokomotif görevi üstlenip, Bilgin Aygül’ün koordinesi ile Ankara’da başlatılan ve daha sonra neredeyse Türkiye’nin tüm illeri tarafından örnek alınan “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri” önümüzdeki yıl yurt dışında yapılacak. Bu da bir ilk. 24-28 Şubat 2016 tarihleri arasında 9’uncusu Dortmund’da yapılacak Trabzon Etkinlikleri, böylelikle uluslararası boyut kazanmış olacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyon tabidir ki, Ankara’daki panayır havasından biraz değil, epey uzaklaştırılarak daha derli toplu gerçekleştirilecek. Bunun için kelimenin tam anlamıyla bir “Almanya Seferberliği” harekete geçirilmiş durumda...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap