SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'da Gülen Cemaati operasyonu

Trabzon'da Gülen Cemaati operasyonu

17 Mart 2016 Perşembe - 10:50




Ülkemizde başlatılan ‘Cemaat operasyonu’ çerçevesinde Trabzon’da da düğmeye basıldı. Emniyet’in önceki gün paralel yapı ile ilişkisi olan bazı iş adam





Paralel yapı operasyonunun ikinci ayağını, Trabzonspor, üçüncü ayağını üniversiteler, dördüncü ayağını ise medyanın oluşturduğu Trabzon kamuoyunda konuşulmakta. Emniyet’in söz konusu kurumlarla ilişkisi olanları tespit ettiği öğrenildi.

1 GÖZALTILAR OLDU

Ülkemizi tehdit altına alan ‘Fethullahçı Terör Örgütü’ne karşı başlatılan mücadelenin Trabzon ayağında da gözaltılar olduğu iddia edildi. Emniyete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Trabzon’da bir kısım işadamının gözaltına alınarak sorgulandığı, bir kısmının ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

2 İŞ DÜNYASI ŞAŞKIN

Emniyette gözaltında tutulan bazı işadamlarının sorgusu sürerken, 1 kişinin Isparta’da yapılan cemaat operasyonu ile ilişkisi olduğu nedeniyle gözaltına alınarak Ankara’ya gönderildiği öğrenildi. Cemaatin Trabzon ayağında göz altıların devam edeceği söyleniyor.


3 HEDEF TRABZONSPOR

Cemaatin paralel yapı çerçevesinde Trabzonspor’a el attığı da gelen bilgiler arasında yer almakta. Paralel yapı ile ilişkisi olan isimlerin Trabzonspor yönetiminde yer aldığı, dışarıdan destek gördüğü ve Başkan Muharrem Usta’nın listesini yaptığı iddiaları dile getirildi.

4 TARAFTAR ENDİŞELİ

Cemaati Trabzonspor’un içerisine sokmak isteyenlerin, ‘Başkan Muharrem Usta’yı Cumhurbaşkanı ile tanıştırarak onu yanılttığı” iddiaları taraftarlarca tartışılmakta. Vatandaşlar; kimin Cumhurbaşkanı’nın yanında, kimin cemaatin yanında olduğu konusunda endişelerinin olduğunu dile getirdiler.

5 ÜNİVERSİTELER


Cemaate karış yapılan operasyonların bir başka ayağını ise bölgemizdeki üniversitelerin oluşturduğu iddiası da kulaktan kulağa yayılmakta. Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde yapılan operasyonların bölgemizdeki üniversitelerde de cemaate yakın isimlerin gözaltına alınması yönünde operasyonların süreceği iddia edildi.

6 BASIN AYAĞI

Fethullahçı Terör Örgütü’ne ‘himmet’ adı altında para toplayıp aklayarak, kaynak sağlayan Koza Holding’den kazanç elde edip, yurt yapan gazete patronunun da hedefte olduğu iddia edildi. Bu ismin Trabzonspor yönetimine, cemaate yakın isimleri koydurttuğu bir başka iddia olarak gündeme geldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap