SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon'u proje çöplüğüne çevirdiler

Trabzon'u proje çöplüğüne çevirdiler

06 Nisan 2015 Pazartesi - 12:06




MHP Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hasan Suiçmez TEK-ART Medya Merkezi Yayınlar Kurulu Başkanı Halil Şanlı’yı ziyaret ederek, 7 Haziran öncesi seçim





 Trabzon’un bir proje çöplüğüne döndüğünü belirten Suiçmez, "Son gelen siyasal iktidar döneminde her yer proje çöplüğü olmuştur. Bununla ilgili bilbordlara bakabilirsiniz. Bunlardan bir adayın bedelini araştırdım ve çok yüksek bir maliyet çıktı. Şimdiye kadar Trabzon’la ilgili birçok proje ortaya konuldu. Bunların birçoğu her dönem tekrarlandı ve yapılmadı. Bunun en güzel örneği Sürmene Yeniay Tersanesi’dir. Hatta listeler yaptılar ancak bu sanal listeleme ile AKP bir dönem seçilmiştir. Sadece bu değildir... 61 proje yaptılar. Her ilin plakasına göre proje üretmişler. Yani burada bir algı operasyonu yaptılar. Trabzon’un bir ihracat kenti olmadığını, limanının yeterli olmadığını biz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Trabzon’un bir sanayi kenti olmadığının altını çizen Suiçmez, şunları söyledi: "Trabzon’da sanayi olmaması nedeniyle esnafın yüzünün güldürülmesi için ikinci devlet üniversitesinin mutlaka Trabzon’a getirilmesi gerek. Böylece KTÜ üzerindeki yük kalkacaktır. Her şehre tabela üniversitesi açılırsa başarı düşer, bunun için donanımlı üniversitelere ağırlık vermek gerekir."

TURİZM ÖNEMLİ

Turizmi Doğu Karadeniz ve Trabzon’un bacasız fabrikası olarak niteleyen Suiçmez, "Turizm tesisleri yaparak Trabzon’u kalkındırmak mümkün ancak şu an maalesef mevcut bazı tesislerimiz çok kötü durumda. Gelen turistleri sadece para kazanma objesi olarak görmek çok yanlış. Turizm teşviklerinin iyi yapılması gerekiyor. Böylece daha iyi kalkınırız." dedi.


MACERA YAŞANIYOR

Trabzon’da bir Trabzonspor macerası yaşandığını belirten Suiçmez’in bu konudaki görüşleri ise şöyle: "Trabzon’un elinden alınan kupaya bizzat mevcut iktidar engel olmuştur ve kupamız gelmemiştir. Siyasi iktidar söylemde Trabzonsporlu ama eylemde Fenerbahçe camiasını tutuyor. Bunun en güzel örneği AKP’li Mehmet Metiner’in yaptığı açıklamadır." Suiçmez, son olarak MHP’nin genel seçimlerde başarılı olacağına inandığını açıkladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap