SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tribün terörü futbolun kanseridir

Tribün terörü futbolun kanseridir

18 Haziran 2017 Pazar - 09:39




TBMM Genel Kurulu'nda futboldaki şiddet olayları ele alındı ve milletvekili Salih Cora da dikkat çeken uyarılarda bulundu.





TBMM Genel Kurulu'nda CHP'nin sporda artan şiddet olaylarının araştınılması önergesinin gündeme alınması önerisi konusunda söz alan milletvekili Salih Cora yaptığı konuşmada, "Tribün terörü futbolun kanseridir" dedi. Cora "Bugün Avrupa'nın 6'ncı büyük futbol ekonomisine sahip bir Türkiye'nin, tribün terörünü, sporda şiddeti, şikeyi ve teşvikle ilgili sorunlarını çözmeden taraftar sayısını artıramayacağı gibi, maç gelirlerini de artıramayacağı açık bir gerçektir. Ne zaman ki tribün gelirlerini artırırsak, o zaman kulüplerimiz de Avrupa'da daha güçlü h,le gelir. Yani sporda şike, doping, şiddet ve terör sadece sosyal açıdan değil, esasında ekonomik açıdan da futbolun kanseridir" ifadelerini kullandı. Cora son 2 maçta yaşanan olaylara dikkat çekerek "Yaşananlara baktığımızda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. Bunun için detaylı bir rapor hazırlayarak yeni bir eylem planı ortaya koymalıyız. Tüm kurumlarımızla, basınımızla kamuoyunun desteğini arkamıza alarak bunu gerçekleştirmeliyiz. Aksi durumda, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık süreci tehlikeye girebilir, bu yolda en ufak riski göz önüne alamayız" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap