SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 05.07.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 05.07.2024

05 Temmuz 2024 Cuma - 08:48




Olaylar ve Yaşananlar | 05.07.2024





EN SON NE ZAMAN TATİLE GİTTİNİZ?

Türkiye’de yaşamak git gide zorlaşıyor. Açlık sınırının altında ve zor şartlarda çalışan vatandaşların senede bir kere yaptığı tatili pahalılık vurdu. Tatile, yüksek fiyatlı haziran, temmuz ve ağustos aylarında gidilirken fiyatların yüzde 50 daha ucuz olduğu eylül ekim ayları tercih edilmeye başlandı. Trabzon’da vatandaşlara, “En son ne zaman tatil yaptınız? ” diye sorduk işte cevaplar; Murat Yurdagül, “Tatil kelimesi bile bize çok uzak. Ben Trabzon’da öğrenciyim valla memlekete gitsek yeter”, Selmanur Aydın, “En son ne zaman mı tatile gittik.? Şaka gibi ama hiç. Trabzon sahiline inip çekirdek çıtlattık mı sahile gittik mi yetiyor. Bu kadar pahalılıkta nereye gidelim” Hüseyin Derdiyok, “Emekliyim bize nefes almak bile zorlaştı nerede kaldı tatil. Valla baştakileri Allaha havale ediyorum.”

ERDOĞAN HEMŞERİSİNE SİTEM ETTİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımı'nı telefonla arayarak tebrik etti. Futbolcularla konuşan Erdoğan ilk olarak Montella'ya İtalyanca teşekkür ederek konuşmasına başladı. Erdoğan, "Gelemiyorum çünkü burada birçok devlet işleri var. Ama adım adım takip ediyorum. Bugün de bütün heyecanımla yanınızdaydım. Bütün gönlümle sizleri kucaklıyorum" dedi. Barış Alper Yılmaz'la da görüşen Erdoğan, "Hemşehrim olarak senden ayrıca gol bekledim. Golü atsaydın çok daha muhteşem olacaktı" dedi. Yılmaz da, "İnşallah bir dahaki maçta atarım Sayın Cumhurbaşkanım" yanıtını verdi. Karadeniz Gazetesi olarak Barış Yılmaz’ın ailesine ulaştık. Anne ve babası maçı nefes nefese izlemiş ve büyük bir heyecan duymuşlar.

MEZARLIKLAR DAİRE BAŞKANLIĞINA HELAL OLSUN!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, 7/24 verdiği cenaze hizmetlerinin yanı sıra taziye çadırları da kurarak acı günlerinde vatandaşların yanında oluyor. Şehir içi ve şehir dışına cenaze nakil hizmeti de veren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mezar yeri tahsisi, yıkama, kefenleme, defin ve taziye çadırı kurulumu işlemlerini eksiksiz olarak yürütüyor. Ekipler, cenaze yakını büyükşehire ulaştığı andan itibaren, yapılması gereken tüm işlemleri üstleniyor. 2024 yılının ilk yarısında Büyükşehir Belediyesi’ne ait Merkez, Vakfıkebir ve Arsin gasil hanelerinde bin 175 kadın, bin 321 erkek olmak üzere 2 bin 496 cenaze yıkandı. 50’si havayolu, 292’si kara yolu olmak üzere 342 cenaze il dışına nakil edilirken, şehir içerisinde ise 2 bin 738 cenazenin nakli gerçekleştirildi. Ayrıca, 339 cenazeye defin hizmeti sağlanırken, 654 cenaze yakınına ise talep üzerine taziye çadırı kurulumu hizmeti verildi.

GELDE ÇOCUK OKUT!

LGS sonuçlarının açıklanması sonrası öğrenci ve velileri liselere kayıt telaşı sardı. Çocuğunun iyi bir okulda okuması için çabalayan veliler, dil eğitiminin ağırlıklı olduğu özel okulları tercih ederken özel okul ücretlerinin artışı da cep yaktı. Geçen seneye göre okul fiyatları 4 kat artarken en düşük özel okul ücreti 300 bin TL’ye ulaştı. Yabancı liselerdeki hazırlık sınıfı ücretleri ise 900 bin TL’nin üstüne çıktı. Vatandaşlar 5 yıl önce bu fiyatlara ev alabileceğini belirtirken bu ücretlere isyan etti. Bu fiyatlara yemek, kırtasiye, kıyafet ve servis gibi ücretler ise dahil değil. Bu rakamlar karşısında gel de çocuk okut.

SUİÇMEZ’DE DAVAYI TAKİP EDİYOR

Sinan Ateş cinayeti davasının 4. duruşması dün yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal duruşmayı bugün takip eden siyasetçiler arasında yer aldı. 22 tutuklu sanığın yargılandığı Sinan Ateş cinayeti davasında sanıkların ifadeleri tamamlanmış, sanık avukatlarının ifadesine geçilmişti. Dünkü duruşmada sanık avukatlarının savunmalarının tamamlanmasının ardından müştekilerin ve avukatlarının savunmalarında geçildi. Dava ile ilgili Karadeniz’e konuşan CHP Trabzon Milletvekili Avukat Sibel Suiçmez, “Yaşananları kelimelerle anlatmak mümkün değil. Sadece canı yanan ateşin düştüğü ocak olan Ateş ailesi değil milyonlarca insanımız buradan çıkacak sonuca kilitlenmiş durumda. Adalete olan güvenimiz lütfen bir kez daha hayal kırıklığı ile sonlanmasın” dedi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap