SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tsk’dan İşid’e darbe

Tsk’dan İşid’e darbe

08 Eylül 2016 Perşembe - 21:17




Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 12 IŞİD hedefine 51 obüs mermisi atıldığı belirtildi.





Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de IŞİD'e karşı başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin yeni bir açıklama yaptı. TSK'nın açıklamasında 12 IŞİD hedefine 51 obüs mermisi atıldığı ve örgüte ait 3 katlı bir binanın imha edildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekâtı", ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürülüyor. TSK'dan yapılan açıklamada, Suriye sınır hattında gerekli emniyet tedbirleri alınarak saat 11.00’den itibaren iki koldan ilerlenerek Kantara, Eş Şehid, El Humran ve Taşlıhüyük'te kontrolün sağlandığı belirtildi. Harekâtın 16’ncı gününde ateş destek vasıtaları tarafından harekât sahasında bulunan 12 DEAŞ TÖ hedefine toplam 51 Fırtına mermisi atıldığı, harekatın başlangıcından bugüne kadar ise toplam 457 hedefe 2 bin 32 atım yapıldığı bildirildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap