SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tüm emeklilere yasaklandı! Karar 81 ilde geçerli olacak

Tüm emeklilere yasaklandı! Karar 81 ilde geçerli olacak

25 Temmuz 2024 Perşembe - 09:24




Tüm emeklilere yönelik olarak alınan yeni karar, 81 ilde resmen uygulanacak. İşte tüm detaylar...





Bankaların aldığı yeni kararlar, vatandaşların günlük bankacılık işlemlerini önemli ölçüde etkiliyor.

Özellikle emeklileri doğrudan ilgilendiren bu düzenleme, para çekme işlemlerinde veznelerin kullanımını kısıtlayarak ATM'lerin daha fazla tercih edilmesini hedefliyor.  

VEZNE KULLANIMINA SINIRLAMA

Son yıllarda ATM kullanımında artış olmasına rağmen, banka veznelerinde küçük işlemler için oluşan yoğunluk devam etti.  

Özellikle ATM kullanmayı bilmeyen emekliler, küçük miktarlar için bile vezneleri tercih ediyordu. Bu durumu göz önünde bulunduran bankalar, 81 ilde uygulanacak yeni adımlar için harekete geçti.  


YENİ DÜZENLEME: 20 BİN TL ALTI İŞLEMLER ATM'DEN

Türkiye genelinde 49 bin 847 adet ATM bulunmasına rağmen, vatandaşlar veznelerde işlem yapmayı tercih etmeye devam ediyor.  

Ancak bankaların aldığı yeni kararla birlikte, 20 bin TL'nin altındaki para çekme işlemleri artık veznelerden yapılamayacak. Bu tür işlemler sadece ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirilecek.  

EMEKLİLERİN TEPKİSİ

Özellikle emekliler, bu karara tepki gösterdi. ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar artık istedikleri miktarı veznelerden çekemeyecek, bu da bazı kesimlerde endişe yaratmaya başladı.  


Bankaların bu kararı, yoğunluğu azaltmayı ve ATM kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor, böylece işlemler daha hızlı gerçekleştirilebilecek.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap