SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türbe için en güvenilir yer Trabzon'dur!..

Türbe için en güvenilir yer Trabzon'dur!..

26 Şubat 2015 Perşembe - 10:22








Vatan toprağını, iki sanduka ile her yere taşınabilecek bir bayraktan ibaret sananlara aslında çok fazla söylenebilecek bir şey yoktur. Ama yine de “Gel de dayan” bakayım. Hele hele, “Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür” diye tarif edilenlere benzemiyor iseniz. Hele hele, ozanın “Dün dediğin bugünkünü tutmuyor” diyerek türkülere bile döktüklerinden değilseniz. İlle de, çok değil 5-6 ay önce “Dokunanı yakarız” diye caka satanların, bugün kabirleri bile yüklenerek kaçtıklarına şahitlik ettiğiniz bir zaman diliminde iseniz.

*

Sanki, Ankara’dan gayda çalanlar yetmezmiş gibi, bir de yanı başınızdan, “şirin gözükme” hesabına aynı havaya akordu bozuk kemençe ile eşlik edenler de çıkarsa... Rahmetli Orhan Kaynar’ın dediği gibi; “Gel de yazma”...

*

Öyleyse, yazalım... Bizim de yakından tanıdığımız, arkadaşımız Müminhan Bilgin. AK Parti Milletvekili Aday Adayı. Basından okuduklarımız yanlış değil ise, (Tekzip ederse yayınlarız) Süleyman Şah Türbesi’nin bu şekilde yüklenip taşınmasını; “Savaş şartlarının hakim olduğu Suriye’de daha güvenli bir mevkiye nakledilmesi yerinde bir karardır” diye değerlendirip kelâm eylemiş.


*

İster istemez bizden de bu anlayışa iki kelâm etmemiz istendi. Biz de şöyle satırlara döktük: “Şayet güvenli mevki arıyor iseniz, Suriye’de nakledilen yer tam güvenli değildir. İçeriye alsanız, Güneydoğu’da güvenli değildir. Erzurum’da şu sıralar karışıklık var. Aslında en doğrusu türbeyi Trabzon’a nakletmek. En güvenilir yerdir. Ama biliyorum ki, bu şekilde bir davranış vatan toprağını savunma değil, züğürt tesellisi misali, kendi kendini kandırmadır.”

TİAB VE TRABZON ÇALIŞTAYI...

Dün, Trabzonlu İşadamları ve Bürokratlar Derneği’nin (TİAB) İstanbul’daki Trabzon Çalıştayı’na katıldık. Ümraniye’deki her yönüyle muhteşem ortam ve tesislerdeki toplantıya katılanları ve konuşulanları haber olarak meslektaşlarım olabildiği kadarı ile sizlere aktarmıştır. Detayları ve düşüncelerimizi önümüzdeki günlerde paylaşmayı sürdüreceğiz.

Çünkü, Atalay Şahinoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu ve bağlı grupların Trabzon konusuna yaklaşım tarzları bugüne kadar olanlardan çok ama çok farklı. Sayın Şahinoğlu’nun; “Ben sonuç odaklı biriyim. İşin sonucuna bakarım” demesi bu farklılığı şimdilik 7 kelime ile anlatabilmemiz için yeterlidir sanırım. Sayın Şahin’in “Ortak akıl... Ortak akıl” diyerek üstüne basa basa dikkat çektiği eksikliği gidermek için, etkili gruplar oluşturarak yakında Trabzon’da Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, KTÜ, Trabzon Ticaret Borsası ve de Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nın organizasyonu çalıştay da yapılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap