SON DAKİKA



Haber > Gündem > Turgut Özal’la köylülerin ‘santral’ diyaloğu gündem oldu! Yol, villa yapılsa daha iyi değil mi?

Turgut Özal’la köylülerin ‘santral’ diyaloğu gündem oldu! Yol, villa yapılsa daha iyi değil mi?

08 Ağustos 2021 Pazar - 18:00




Milas'ta süren orman yangınları Kemerköy Termik Santrali'ne sıçramıştı. Tahrip olan santralin temeli atılırken çekilmiş video Turgut Özal'la köylüler arasındaki tartışma yeniden gündem oldu.





Türkiye, bir haftayı aşan bir süredir orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Yangınlardan en çok etkilenen bölgelerden olan Muğla'nın Milas ilçesinde alevler Kemerköy Termik Santrali'ne sıçramıştı. Yangın ciddi tehlikelere neden olurken, 37 yıl önce santralin temeli atılmadan önce çekilen bir video yeniden sosyal medyada gündem oldu.

Dönemin Başbakanı Turgut Özal, santralin yapılacağı o zamanki adı Gökova olan köye gitti. Gökova Termik Santrali'nin yapılmasını istemeyen köylülerle Turgut Özal arasında kısa bir diyalog yaşandı.

Köylü kadın, "Köyümüzün kalmasını isteriz, ne isteyelim?” demesi üzerine Turgut Özal, "Köyün kalır canım. Merak etme burası daha da şenlenir” diyerek yapılacak olan santrali savundu.

Söz konusu videoda köylüler ile Özal arasındaki diyalog şu şekilde:

Köylü kadın: - Köyümüzün kalmasını isteriz, ne isteyelim?


Özal: Köyün kalır canım. Merak etme. Burası daha da şenlenir. Birçok şeyler gelir, turistler gelir. Daha güzel olursunuz.

Köylü kız: Termik yapılmamasını isteriz.

Özal: Onu yanlış söylemişler:

Köylü kız: Ama Termik Santral yapılırsa...

Özal: Ne olur, neden zararlı? Hadi bakalım anlat canlı yayındayız.


Köylü Kadın: Meyvelerimiz kurur.

Özal: Yok aman ha! Kurumaz.

Köylü Kadın: Kurudu görüyoruz.

Özal: Peki bir dakika. Köyüler, fabrikada çalışırsa, iyi para kazanırsa nasıl olur?

Köylü Kız: Eğer bu köylülerin tarlaları alınırsa, evler ne işe yarayacak ki? Köylü zaten bunla geçiniyor. Görüyoruz ki fabrikaya gelenler hep Doğu’dan Adana’dan Konya’dan… Biz termik santral istemiyoruz.


Özal: Sen beni dinle. Yapılır yapılmaz ayrı mesele. Bu memlekete medeniyet gelmesi için elektrik gelmesi lazım, yol yapılması lazım. Asfalt yol yapılsa insanlar kolay kolay gelse. Tepelere doğru villalar yapılsa, bir sürü inşaat olsa. İnsanlar daha iyi iş kurmaz mı? 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap