SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türk Kızılay'ı düğmeye bastı

Türk Kızılay'ı düğmeye bastı

12 Kasım 2019 Salı - 11:55




Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanlığı, ülkede kan bağışı oranını iki katına çıkarmak için liseler ve üniversitelerde kan bağışı kampanyası başlattı.





Türk Kızılay Pakistan Delegasyon Başkanlığı, ülkede  kan bağışı oranını iki katına çıkarmak için liseler ve üniversitelerde kan bağışı kampanyası başlattı.Kampanyanın ilk gününde Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Pak-Türk Maarif  Okullarının İslamabad'daki Çak Şahzad'daki erkek kampüsünde yapılan bağış  etkinliğine, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul'un eşi  Zlatomira Yurdakul, Büyükelçilik Eğitim Müşaviri İlhami Ayrancı, TMV Mütevelli  Heyeti Üyesi Selim Cerrah, Türk Kızılay Pakistan Delegasyonu Başkanı İbrahim  Carlos Camilo ile çok sayıda öğrenci ve personel katıldı.

"20 BİN ÜNİTE KAN BAĞIŞI TOPLANIYOR"
 
Kampanyayla ilgili konuşan Camilo, Pak-Türk Maarif  Okulunda yapılan etkinlik kapsamında 17 yaşından büyük, 50 kilogram üstü  öğrencilerden ailesi izin verenler ve sağlık durumu uygun olanların kan verdiğini  söyledi. Türk Kızılayın Pakistan'a hediye ettiği mobil kan toplama aracının  Cumhurbaşkanı Arif Alvi tarafından teslim alındığını söyleyen Camilo, "Pakistan  Kızılayı, İslamabad'da yılda 12 bin, ülke genelinde ise yılda 20 bin ünite kan bağışı topluyor. Türk Kızılay olarak hedefimiz Pakistan'daki kan bağışı oranını  iki katına çıkarmak." diye konuştu.



 
"HAYAT KURTARMAK İÇİN KAN AKITMAK GEREKİYOR"
 
Camilo, İslamabad'da başlayan kampanyanın ardından ülke genelindeki okullar ve üniversitelerde de kampanyanın sürdürüleceğini sözlerine ekledi. TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Cerrah da kriz dönemleri yaşayan dünyada  kan bağışının önemli olduğuna işaret ederek "Bir damla petrol için tonlarca kanın  akıtıldığı bir dönemde petrol için değil hayat kurtarmak için kan akıtmak gerektiğini anlatmak istiyoruz. Pakistan'daki ve dünyadaki diğer okullarımızda  çeşitli konularda farkındalık çalışmalarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.  
 



Türk Kızılayın düzenlediği etkinlikte Pak-Türk okulları öğrencilerinin  yanı sıra ok
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap