SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türk turizmciler Yunanistan’a karşı harekete geçiyor!

Türk turizmciler Yunanistan’a karşı harekete geçiyor!

10 Temmuz 2024 Çarşamba - 20:19




Günden güne daha çok yerli turist tarafından tercih edilen Yunan adaları, Türk turizmciler arasında endişe yarattı. Konaklama ve yeme-içme maliyetlerinin Türkiye’ye kıyasla daha uygun olması günden güne daha fazla yerli turisti Yunan adalarına çekiyor. Bu durumdan endişe duyan Türk turizmciler ise Türkiye-Yunanistan arasındaki kapıda vize uygulamasının kaldırılmasını talep etmeye hazırlanıyor.





Son iki yılı yüzde 90 doluluk oranını geçen tatil beldelerinde yaşanan hayal kırıklığı ve Yunan adalarına gitmek için uzayan kuyruklar turizmcileri harekete geçirdi. Ege Bölgesi'ndeki turizmciler Yunan adalarına kapıda vizenin kaldırılmasını talep etmeye karar verdi

Kapıda vize uygulaması ile Türk tatilcileri adalarına çekmek isteyen Yunanistan, turizm sezonunun başlaması ile birlikte hedefine ulaştı. Türk tatilciler, Yunan adalarına gitmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Madalyonun diğer tarafında ise Türkiye'nin gözde tatil beldeleri boş kaldı. Başta Bodrum, Çeşme ve Datça olmak üzere birçok tatil beldesi, geçmiş yıllara oranla çok daha sessiz. Turizmciler bu sessizliği 3 temel nedene bağlıyor.

Futbol Şampiyonası Avrupa'dan gelen turist sayısını düşürdü, EURO 2024 sonrası hareketlilik başlayacak.

Konaklama ve yemek sektöründeki pahalılık, tatilciler için favori tatil beldelerini gözden düşürdü.

Yunan adalarına kapıda vize uygulaması ve komşunun Türkiye'den daha ucuz olması turist rakamlarını vurdu.

Rakamlara bakıldığında hem daha ucuz tatil imkanları hem de kapıda vize uygulamasıyla komşuya giden yerli turist sayısında ciddi bir artışa neden oldu. Hal böyle olunca da daha fazla yerli turisti Yunanistan'a kaptırmak istemeyen Türk turizm işletmecileri Yunanistan'a vizesiz seyahat uygulamasının kaldırılmasını talep etmeye karar verdi.


Kapıda vize iptali Ege Bölgesi'ni canlandırır

Bu durumdan endişe duyan özellikle Ege Bölgesi'ndeki turizmciler Yunan adalarına vizesiz seyahat ve kapıda vize uygulamasının iptal edilmesini talep etmeye hazırlanıyor. Türk turizm işletmecileri kapıda vize uygulamasının kaldırılması ile özellikle Ege Bölgesi'nde turizm sektörünün canlanacağını savunurken yapılacak toplantıda Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının kaldırılması için çeşitli alternatif çözümler sunulacak. Aynı zamanda Türkiye turizm sektörünün turist sayısı ve turizm geliri hedeflerine ulaşması, istihdam yaratma potansiyeli ve turizm çeşitliliğin artırılması gibi sorunlar masaya yatırılacak.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap