SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye bize özür borçlu

Türkiye bize özür borçlu

05 Nisan 2013 Cuma - 08:59




İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun kanlı Mavi Marmara baskını konusunda Türkiye’den özür dilemesinin ardından tazminat müzakerelerinin başlamasın





Jerusalem Post gazetesince yayınlanan bir makalede Romanya’daki faşist rejimden kaçıp Filistin'e gitmek isteyen yüzlerce Yahudiyi taşıyan “Struma” gemisinin motorunun bozulmasından sonra Türk makamlarınca yanaştırıldığı Türkiye’nin sahillerinden birkaç ay sonra “denize açılmasına zorlanmasının” ardından battığı anlatılıyor. “Türkiye, ‘Struma’ konusunda Bize Bir Özür Borçlu” başlığının kullandığı makalede sadece iki kişinin kurtulduğu kaydedilen “Struma” gemisinin batışı için “Filistin’e kaçak göç tarihinin en kötü trajedisi”, “2. Dünya Savaşı sırasında Türklerin karıştığı utanç verici olay” gibi savlar dile getiriliyor. Bu arada, Likud’un milletvekillerinden Moşe Feiglin, Facebook’ta “Struma” olayını, “Türklerden bir Özür Talebi” başlığı altında kaleme aldı. “Gerçek budur ki bizim bir özüre ihtiyacımız yok. Finansal tazminata da yok” diyen Feiglin, “Bu sözleri okuyanlar Türkçe biliyorlarsa lütfen bir kopyasını Başbakan Erdoğan’a göndersin ki o da, utancı paylaşabilsin” ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap