A+ A-
Yorum
10

Türkiye turizm konusunda dünyada ilk 5'te

Yayın Tarihi: 13.09.2024 - 12:20
Türkiye, dünyada turizm konusunda ilk 5'te yer almaktadır. 60 milyon turist hedefine doğru emin adımlarla yolumuzda ilerlerken 60 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.
Kaynak:AA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gaziantep Kültür Yolu Festivali'nin basın lansmanında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kültür ve sanat alanındaki en büyük organizasyonu olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Gaziantep’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kültür Yolu Festivali’nin Başarısı

Ersoy, Kültür Yolu Festivali'ni 4 yıl gibi kısa bir sürede 7 bölgeye ulaştırdıklarını belirterek, bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen festivalin Türkiye'nin en büyük ve zengin projelerinden biri haline geldiğini vurguladı. Festivalin, şehirlerin marka değerine önemli katkılar sağladığını ifade eden Bakan, "Kültür ve sanatla bütünleşmiş bir turizm vizyonuyla ortaya konan bu festivaller, katılımcı sayısı ile dünyanın en büyük festivallerinden biri haline geldi. Avrupa'nın en prestijli kültür sanat festivallerini bünyesinde barındıran Avrupa Festivaller Birliği’ne üye olmamız başarımızın bir göstergesidir" dedi.

Turizmde Büyük Hedefler

Türkiye'nin turizm potansiyelinin geçmişte yeterince değerlendirilmediğini belirten Ersoy, deniz, kum ve güneşle sınırlı kalan turizm anlayışının değiştiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde alınan kararlarla, Türkiye’nin dünya turizm pastasından daha büyük pay almasını sağlayacak adımlar atıldığını vurgulayan Bakan Ersoy, 60 milyon turist hedefi doğrultusunda ilerlediklerini ve 60 milyar dolar gelir elde etmeyi planladıklarını açıkladı.

Gaziantep’in Turizm ve Gastronomi Potansiyeli

Gaziantep’in tarihi ve gastronomi kültürüyle dünyanın önde gelen şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy, şehrin marka değerini daha da artırmayı hedeflediklerini belirtti. "Gaziantep, İpek Yolu üzerinde, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olarak Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biridir. Bu şehrin güzelliklerini dünyaya tanıtmak için çalışıyoruz" dedi.

Gastroantep Kültür Yolu Festivali Başlıyor

Bakan Ersoy, Gaziantep'te 14 Eylül'de başlayacak olan Gastroantep Kültür Yolu Festivali’nin 9 gün süreceğini ve konserler, sergiler, söyleşiler gibi birçok etkinliğin yer alacağını söyledi. Festivalin Gaziantep’in kültürel zenginliğini tanıtmada önemli bir adım olduğunu belirten Ersoy, etkinliklerin halk tarafından büyük ilgi görmesinin doğru bir çalışma yaptıklarını gösterdiğini ifade etti.

Tarihi Eserler Yeniden Türkiye’de

Bakan Ersoy, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda 14 tarihi eserin daha Türkiye’ye kazandırıldığını duyurdu. Bu eserler arasında Boubon Antik Kenti kökenli bronz heykeller, Osmanlı dönemi hançerler ve seramik eserler bulunuyor. 2024 yılında 35 eserin Türkiye’ye iade edildiğini açıklayan Bakan, 2018 yılından bu yana 7 bin 839, 2002’den itibaren ise 12 bin 154 eserin ülkeye geri kazandırıldığını belirtti.

Gaziantep’in Kültürüne Destek Devam Edecek

Bakan Ersoy, Gaziantep’in kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, "Kadim şehrimiz Gaziantep’in dünyadaki yıldızını daha da parlatacağız" dedi ve Gastroantep Kültür Yolu Festivali’nin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinliğe Vali Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

Etiketler