SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye uçuşunda skandal güvenlik açığı!

Türkiye uçuşunda skandal güvenlik açığı!

05 Şubat 2017 Pazar - 16:05




Geçen hafta ABD'den direk Türkiye'ye uçan Theresa May'in uçağının tüm bilgilerinin bir internet sitesinden canlı yayınlandığı ortaya çıktı.





İngiltere Başbakanı Theresa May'in ABD'den Türkiye'ye yaptığı uçuşun tüm bilgileri Flightradar24 isimli internet sitesinde an be an yayınlandığı ortaya çıktı. Güvenlik uzmanlara göre bu durum bir terör saldırısı tehlikesine karşı büyük bir güvenlik açığı oluşturduğu ifade edildi.

UÇUŞ ROTASI CANLI YAYINLADI

Geçen hafta Donald Trump ile görüştükten sonra ABD'nin başkenti Washington'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğn ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Türkiye'ye seyahat eden İngiltere Başbakanı Theresa May'in Force One olarak anılan uçağın yönü, hızı ve tam olarak nerede olduğu Flightradar24 isimli internet sitesinde canlı olarak yayınlanarak ciddi bir güvenlik skandalına imza atıldığı ortaya çıktı.

Güvenlik uzmanları, uçakta bulunan uydu alıcı-vericisinin açık bırakılmasının ciddi bir güvenlik açığı olduğunu belirtirken, “bu sistemin tıpkı ABD Başkanlık uçağı Air Force One’da olduğu gibi kapatılması gerektiğini” belirtti.

TERÖRİSTLER İÇİN BULUNMAZ BİR NİMET!


Ulusal Terörle Mücadele Güvenlik Ofisi’nin eski şefi Chris Philips, bu bilgilerin terör saldırısı yapmak isteyenler için bulunmaz nimet olduğunu söyledi. Philips bu bilginin kamuya açık olmasını “saçma ve sorumsuzluk” olarak nitelendirdi. Normal şartlar altında askeri ve diplomatik uçuşlar, uçakların havada seyredilmesini sağlayan Flightradar24 ve benzeri sitelerden takip edilemiyor.

Daha önce Temmuz 2015'te Presn Williams'ın bulunduğu ambulans helikopterin bilgileri aynı internet sitesinde yayınlanmış ardından siteye uyarıda bulunulmuş ve bilgiler siteden hemen silinmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap