SON DAKİKA



Haber > Gündem > Uçakta namaz kılmak!

Uçakta namaz kılmak!

21 Kasım 2015 Cumartesi - 09:26








Yaygın gazetedeki “Uçakta Toplu Namaz” başlıklı haberi görünce, “Okumaya gerek yok. Toplu değil, ama bireysel olarak benzerini bizzat yaşadım” dedim. Ve de sanırım 1991 yılında idi. Trabzon’dan 70’e yakın işadamı Rusya’nın Sochi kentindeki fuara katılmışlardı. Muhabir sıfatıyla yer aldığımız fuardan uçakla dönerken akşam saatleri idi. En arkada birlikte oturduğumuz zevattan biri; “Uçakta namaz kılabilir miyim?” diye sordu. “Kılabilirsin” dedim. “Kıble” dedi. Sochi-Trabzon hattında soluma doğru dönerek; “Yüzünü bu tarafa çevir kıl” dedim. Adam, “Ya uçak dönerse?” diye sormaz mı? “Fesubhanallah” çektikten sonra, “Kardeşim. Sen kıl. Bu dünya yuvarlak. Her taraf kıble. Bu taraftan yakın, öteden uzak” deyiverdim. Adam, “Sen benimle dalga mı geçiyorsun” demez mi? Cinler tepeme çıktı; “Git be adam! Deminden beri, benimle dalga mı geçiyorsun diye düşünüyorum. Sen bana ne diyorsun” diye çıkıştım. Kısa bir tartışmanın ardından araya girenler, bu uçaktaki namaz tartışmasını bitirdiler.

KISASA KISAS; “SEN DE ÖP!”

Kısasa kısasın uygulandığı zamanda Nasreddin Hoca, Akşehir Kadısı imiş. Bir kadın, “Tanımadığım bir adam beni öptü” diyerek davacı olmuş. Hoca da, “Kısasa kısas. Sen de onu öp” demiş!

TRABZON’DA; AYRILIKTAN KUVVET DOĞAR!

Dini, sosyolojik, vatandaşlık içerikli olanlar başta olmak üzere velhasılı kelâm tüm kitaplarda yazılır çizilir! Hacıdan hocaya, Babadan oğula, Evliyadan zalime, Bakandan bakmayana, Lordlardan avama kadar, velhasılı kelâm tüm adem oğulları zikreder durur! “Birlikten kuvvet doğar” diye. Doğrudur! Ama; Trabzonspor camiası hariç! Söz konusu Trabzonspor, hatta Trabzon oldu mu, “Ayrılıktan kuvvet doğar!” Uçurumun kenarına yığıldığımız şu günlerdeki tercihimiz gibi...


YALI ÇETESİ’NDE BULUŞALIM...

Genç meslektaşlarım, has işlere, güzel şeylere, önemli haberlere imza attılar mı, öyle hoşuma gidiyor ki; sormayın! İşte bunlardan bir tanesini daha, bugün saat 14.00’te Trabzon Sanatevi’nde bir araya gelerek yaşayacağız. “Gazeteci olmasaydın, ne olmak isterdin?” sorusuna verdiğim karşılık olan “Tiyatrocu”luğu da mesleği gibi has yapan Şükrü Üçüncü, “bir koltukta birkaç karpuz” hesabıyla soyunduğu yazarlıkta, Yalı Çetesi romanını bugün imzalıyor. Tanıyan-tanımayan herkesi bekliyoruz.

ZİYA PAŞA’DAN...

Eski dilden diyor ki: “Millet-i İslâm’da evvelki gayret kalmamış, Eski iffet eski namus eski himmet kalmamış.”

*


Yeni dilden demek ki: -”Müslümanlarda eski gayret, temizlik, namus yüksek irade, yardımseverlik kalmamış.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap