SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeni eskisi; şimdi yepyeni Türkiye...

Yeni eskisi; şimdi yepyeni Türkiye...

19 Mart 2015 Perşembe - 10:16








Nereye bakarsanız "Yeni Türkiye, Yeni Türkiye..

"Ben diyeyim "kırık plak" gibi, siz söyleyin, "nakarat" misali, birileri desin; "uyutma senfonisi!.."

Ama görünen o ki, Türkiye henüz eskimeden yenisini icat edenlerin, değişim hızına yetişmek mümkün değil. Hani denir ya; "kur-şundan hızlı" diye!.. Hah işte öyle bir şey.

*

AK Parti'nin Trabzon milletvekili aday adaylarından bir zat-ı muhterem, yüzlerini eskitircesine gazetelerden her gün eksik etmedikleri beyanatlarından birinde bakın ne diyor?

"Seçimlerde Anayasa'yı değiştirecek sayıya ulaşarak YEPYENİ bir Türkiye'nin temellerini atacağız."

*

O ki konu, yeninin pabucu dama atıldı ve "YEPYENİ" piyasaya arz edilmeye başlandı, "beraber yürüdük biz yollarda" şarkısı eşliğinde "asimetrik paralelde birlikte yarışanlar" diye adlandırılanların hizmet kesiminden de bir "YEPYENİ" beyanatını aktaralım.


Zaman Gazetesi'nde Sevgi Akarçeşme, "Şükür Namazı ve Yepyeni Tür-kiye" başlıklı yazısında; "Yeni Türkiye kavramı da kirlendiğinden bu musibetler, saçmalıklar bize YEPYENİ bir Türkiye kurmak için fırsat olsa diyorum." Biz ne diyeceğiz? "Olmadan YENİ eskidi, yaşasın YEPYENİ" desek!..

MHP'Lİ GAZETE BAŞLIĞI...

MHP'nin Trabzon Milletvekili aday adaylarından Opr. Dr. Hasan Akyüz'ün yerel bir gazetedeki gerçeklerle dolu röportajına meslektaşım Nevzat Yılmaz ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde göz atıyorduk. Yeri gelmiş iken, genelde herkes haberlerin, yazıların veya röportajların başlığına göz atar, gerisine pek bakmaz. Biz ise tersini yaparız. Başlığına bakmadan içeriğini okuruz. Sayın Akyüz'ün açıklamalarını okuduğumuz gibi... Son kısımdaki; "Bu dönemde MHP'li kalabilmek tek başına büyük bir onurdur" dediği adrese teslim doğru sözü okuyunca, Nevzat ile ikimiz aynı anda; "Tam manşete çekilecek söz" deyi verdik. Ama, bir de baktık ki, meslektaşımızda röportaja bu sözü başlık yapmış. Eee, boşuna denmemiş, "Aklın yolu birdir" diye... Bu vesileyle meslektaşımıza iyi başlık, Sayın Opr. Dr. Hasan Akyüz'e de doğru söz için teşekkürü de buradan edelim.

CHP'NİN CHP'YE ATTIĞI KAZIK!..

Hiç uzatmaya, evelemeye gevelemeye gerek yok. Her şey çırıl çıplak ortada.

CHP Trabzon'da olup bitenlerin, bırakın demokrasiyi, hakkı hukuku, akıl ile bile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Ve de bundan sonra yeniden delege seçimi ile milletvekilleri adayları belirlenmesine izin verilse bile, bu büyük hatanın sonucu sandığa olumsuz olarak yansıyacaktır. Yazık yazık, hem de çok yazık. Böyle bir kazığı adama rakipleri bile atmaz, atamaz!..


VAR MI; YOK MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta sonu Balıkesir'den "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur" derken, aynı gün Van'da yüz binlerce kişi; "Burası Kürdistan, burdan çıkış yok" diyerek yeri göğü inletiyorlardı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap