A+ A-
Yorum
10

Yenidoğan çetesi davasında yeni duruşma bugün! 61 sanık yargılanıyor

Yayın Tarihi: 13.10.2026 - 10:37
Yenidoğan Çetesi davasında yargılamaya bugün devam edilecek. Ana dosyayla birleştirilen iddianameyle sanık sayısı 61’e yükseldi.
Kaynak:İHA

İstanbul’da kamuoyunun yakından takip ettiği Yenidoğan Çetesi davasında yargılama bugün devam edecek. Bebeklerin anlaşmalı hastanelere sevk edilerek haksız kazanç sağlandığı ve ihmali davranışlar sonucu bebek ölümlerine neden olunduğu iddialarına ilişkin davada, sanıkların savunmalarının alınması bekleniyor. Ana dava dosyasıyla birleştirilen ikinci dalga operasyona ilişkin iddianamenin ardından sanık sayısı 61’e yükselmişti.

YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA 12’NCİ DURUŞMA TAMAMLANDI

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Yenidoğan Çetesi davasının 12’nci duruşması 12 Ekim’de yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Fırat Sarı, bazı tutuksuz sanıklar ve tarafların avukatları katıldı. Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Duruşmada müşteki Mehmet Hanifi Kaya, önceki beyanlarını tekrarlayarak sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet savcısı da dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve tutuklu sanıkların mevcut durumlarının devamını istedi.

SANIKLAR TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

Duruşmada SEGBİS üzerinden savunma yapan tutuklu sanık Ali Dirik, Fırat Sarı’ya herhangi bir işletme devri yapmadığını belirterek maaşlı çalışan olduğunu savundu ve tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Çağla Durmuş da üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek mahkemeden tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme, sanık savunmalarının alınmasına devam edilmesi amacıyla duruşmayı bugüne, 13 Ekim 2026 Salı gününe erteledi.

YENİDOĞAN ÇETESİ DAVASINDA SANIK SAYISI 61’E YÜKSELDİ

Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci dalga operasyona ilişkin iddianame, ana dava dosyasıyla birleştirildi. Çete lideri olduğu iddia edilen Fırat Sarı ile birlikte hareket ettikleri öne sürülen şüphelilere ilişkin dosyanın birleştirilmesiyle davadaki sanık sayısı 61 oldu.

Bugün devam edecek duruşmada sanık savunmalarının alınması ve dosyadaki eksik hususların ele alınması bekleniyor. Dava kapsamında yöneltilen suçlamalar ve sanıkların hukuki durumları yargılama sürecinde mahkeme tarafından değerlendirilecek.