A+ A-
Yorum
10

Yenidoğan çetesi iddianamesinde ismi geçen mağdur baba konuştu: Çocuklara kıyıldığı kimin aklına gelir?

Yayın Tarihi: 19.10.2024 - 09:42
“Yenidoğan çetesi” ile ilgili iddianamede müşteki sıfatıyla yer alan Erhan Karaduman, “Tam bir canilik. Bu olayların ortaya çıkmasıyla oğlumu kaybettiğim ilk günlere döndüm, her gün oğlumu rüyamda görmeye başladım” dedi.
Kaynak:MİLLİYET

ÇİĞDEM YILMAZ- 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebekleri anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları belirlenen 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, şüphelilerin SGK’dan yüksek ücret tahsil ettikleri belirtildi.

SAĞLIK SORUNU YOKTU

İddianameye göre bebeklerini kaybeden isimlerden biri Erhan Karaduman. Seniha Karaduman geçen yıl Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırması’nda normal doğum yaptı.

Hamileliği süresince ne annenin ne bebeğin bir sorunu vardı. Doğumdan bir süre sonra bebeğin yoğun bakıma alınması gerektiği ancak hastanede yer olmadığı bilgisi verildi. Medilife Hastanesi’ne sevk edilen, önce kalp yetmezliği, sonra metabolik bir hastalığı olduğu söylenen minik Ayaz hayatını kaybetti.

acılı baba Erhan Karaduman “Şüphelendiğim bir şey olmadı, olsaydı başta şikayetçi oldurdum. Kasti bir durum var mı, inanın bilmiyorum ancak bunların yaptığı tam anlamıyla canilik. Ben bir yıldır daha yeni yeni kendimi toparlayabilmiştim ama bu olayların ortaya çıkmasıyla oğlumu kaybettiğim ilk günlere döndüm, her gün oğlumu rüyamda görmeye başladım. Bu haberler çıkana kimin aklına gelebilir ki, hastanede çocuklara kıyıldığı” dedi.

 

AİLELERİN ŞÜPHELERİ VAR

Sosyal medyada bebeğiyle fotoğrafını paylaşan Burcu Gökdeniz de “2020 senesinde doğumdan sonra Fırat Sarı kontrolünde 10 gün yoğun bakımda yattı oğlum ve 10 günün sonunda ne yazık ki vefat etti yavrum. O zamandan beri hep aklımı kurcalar ihmal var mıydı diye” ifadelerini kullandı.

BAKAN MEMİŞOĞLU: MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yanlış uygulamalarla mücadeleye devam edeceğiz. Canice ve kabul edilemez. Hastanelere cezalar ve kapatma cezaları uygulandı. İnsanlıktan nasibini almamış insanlarla, gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarının bir tutulmamasını istirham ediyorum.”

FAALİYETLERİ ASKIYA ALINMIŞ

İddianamede “malen sorumlu” sıfatıyla yer alan 19 özel hastaneden Bağcılar Özel Şafak Hastanesi’nin eylül, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi’nin ise mayıs ayından beri faaliyet yapmadığı öğrenildi.

‘SORUŞTURMA 21 MAYIS 2023’TE BAŞLADI’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. Şikayetler üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca 21 Mayıs 2023’te soruşturma başlatıldığı, bu kapsamda bugüne kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığı belirtildi. Şüpheliler hakkında 16 Ekim 2024’te iddianame hazırlandığı aktarıldı. Savcıyı tehdit soruşturmasında ise gözaltına alınan 8 şüpheliden 5’inin tutuklandığı ve 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildiği bilgisi paylaşıldı.