Yerli otomobil TOGG'un menzili kaç km olacak? Bataryadan yeni detaylar
Yayın Tarihi: 26.10.2020 - 12:19 | Güncelleme Tarihi: 26.10.2020 - 12:09
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, yerli otomobilde kullanılacak batarya teknolojisinin ayrıntılarını Twitter hesabında paylaştı.
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, yerli otomobilin bataryasıyla ilgili yeni detayları açıkladı. Yerli otomobilin 300+ ve 500+ km menzile sahip olacağı ve 30 dakikanın altında yüzde 80'e kadar şarj edilebileceği belirtildi.
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Dünyanın önde gelen Li-Ion batarya üreticilerinden Farasis ile yaptığımız anlaşmaya göre batarya modülü ve paketini Türkiye’de üreteceğiz" denilmişti.
Açıklamada, "Farasis ile kuracağımız ortak girişim şirketiyle Türkiye’de batarya modülü ve paketinin yanında batarya kimyası ve hücresi konusunda yetkinliklerin gelişmesine de katkı sağlayacağız" ifadelerine yer verildi.
Muhabir/Editör:Hamdi Usta