SON DAKİKA



Haber > Gündem > YKS'ye giren en genç ve en yaşlı aday ÖSYM'de bir araya geldi

YKS'ye giren en genç ve en yaşlı aday ÖSYM'de bir araya geldi

21 Haziran 2023 Çarşamba - 14:46




Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren (2023-YKS) 15 yaşındaki en genç aday Sümeyye Gümüş ve 89 yaşındaki en yaşlı aday Müfit Öner Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy ile başkanlıkta bir araya geldi.





ÖSYM tarafından 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen 2023-YKS'ye başvuran en genç adayın 15, en yaşlı adayın ise 89 yaşında olduğu açıklanmıştı. Ankara’da ikamet eden, sınava Aktepe Şehit Köksal Kaşaltı Anadolu Lisesinde giren en yaşlı aday Müfit Öner (89) ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan, Ahmet El-Cezeri Ortaokulunda sınava giren Sümeyye Gümüş (15), ÖSYM binasında Bayram Ali Ersoy ile buluştu.
En genç ve en yaşlı adayı makamında ağırlayan Ersoy, iki adayı da tebrik etti. Müfit Öner’in 89 yaşında sınava başvurmasının bilginin önemli bir göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Ersoy, Öner’in, okuma azmi olan insanlara örnek teşkil etmesi gerektiğini kaydetti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
YKS

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap