Yolsuzluk soruşturmasında biri AK Partili diğeri MHP'li 2 eski başkan dahil 15 şüpheli tutuklandı
Yayın Tarihi: 29.09.2026 - 09:03
Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında, aralarında AK Partili eski başkan Ahmet Sungur ile MHP'li eski başkan Osman Türkyılmaz'ın da yer aldığı 15 şüpheli tutuklandı. Soruşturma kapsamında 19 kişiye adli kontrol kararı verilirken 2 şüpheliye ev hapsi uygulandı, firari 1 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Yahşihan Belediyesi’ne yönelik yürütülen kapsamlı yolsuzluk soruşturmasında adli süreç tamamlandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin savcılıktaki ifadelerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe kararlar açıklandı.

Hakimlikçe yapılan değerlendirmeler sonucunda, aralarında Yahşihan Belediyesi'nin eski başkanlarından AK Partili Ahmet Sungur ve MHP'li Osman Türkyılmaz'ın da bulunduğu 15 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.
Soruşturma dosyasında yer alan diğer şüphelilerden 19'u adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılırken, 2 şüpheli hakkında ise ev hapsi kararı verildi.
Adliyedeki işlemleri tamamlanan tutuklular, geniş güvenlik önlemleri altında ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Yürütülen soruşturmada şüpheliler hakkında yöneltilen suçlamaların detayları da ortaya çıktı. Şahıslar hakkında;
"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma",
"Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olma",
"Rüşvet",
"İrtikap",
"İhaleye fesat karıştırma",
"Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlamaları kapsamında adli işlem yürütüldü.

Öte yandan, soruşturma çerçevesinde firari durumda olan 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik jandarma ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.