A+ A-
Yorum
10

Zamlara kızıp tarlasını vatandaşlara ücretsiz açtı

Yayın Tarihi: 15.11.2021 - 13:53 | Güncelleme Tarihi: 15.11.2021 - 13:52
Elazığ'da artan girdi maliyetlerinden dolayı fiyatların artmasına kızan çiftçi Fethi Çakmak 20 dönümlük sebze tarlasını vatandaşlara ücretsiz açtı.

Tarlada girdi maliyetlerinin artması sonrası A’dan Z’ye her şeye zam gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatlardan BİM, A101, Migros ve CarrefourSA gibi zincir marketleri sorumlu tutarken havuz medyası da bu doğrultuda haberlerine hız kesmeden devam ediyor. Artışları marketlere bağlayan iktidara da zincir market yönetimlerinden tepki gelmişti.

İktidara yakınlığıyla bilinen İHA ise abonelerine geçtiği haberinde “Elazığ’da marketlerdeki fiyatlara kızıp tarlasını vatandaşlara açan üretici...” ifadesini kullandı. Haberde, üretici Fethi Çakmak’ın 20 bin TL değerinde 7 tonluk sebzeyi ücretsiz bir şekilde dağıtmaya başladığına yer verildi.

Çiftçi, Fethi Çakmak ihtiyaç sahibi herkesi beklediğini söyledi.

Elazığ merkeze bağlı Salkaya köyünde çiftçilik yapan 66 yaşındaki Fethi Çakmak, Elazığ- Pertek yolu kenarında 20 dönüm alan üzerine sebze ekti. İlk hasadını müşterilerine uygun fiyata satan Çakmak, özellikle marketlerde artan fahiş fiyatlardan dolayı tarlasını ücretsiz bir şekilde vatandaşlara açtı.

15 ile 20 bin TL tutarında 7 ton sebzeyi vatandaşlara dağıtmaya başlayan Çakmak, bunu bir gelenek haline getirerek ihtiyaç sahibi ailelere de ulaşabildiğini belirtti. Vatandaşlar ise kendi bahçesi gibi istediği kadar taze sebzeyi dalından kopararak ücretsiz bir şekilde topluyor. Tarlasında halen tonlarca sebze olduğunu dile getiren Çakmak, ihtiyaç sahibi herkesi beklediğini söyledi.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta
Etiketler