A+ A-
Yorum
10

Instagram ne zaman açılacak? Bakan Uraloğlu'ndan yeni açıklama

Yayın Tarihi: 09.08.2024 - 16:50
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Instagram engeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Instagram ile görüşmelerde mesafe kat edildiğini ve mutabık kalındığı an açılacağını belirtti.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, A Haber canlı yayınının konuğu oldu. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kapatmanın gayretinde değiliz. Hassasiyetlerimiz var. Instagram'la görüşmelerde mesafe kat ettik." dedi.

Bakan Uraloğlu, şu aşamada TikTok'un kapatılması ile ilgili bir süreç olmadığını ifade etti.

İşte Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Öncelikle Instagram ya da diğer sosyal medya platformları bunları ne yaparız da kapatırız nasıl engelleriz gayreti ve düşüncesinde değiliz. Net olarak bunu söylemek istiyorum. Bizim ülkemizde kanunlar, kurallar ve hassasiyetler var. Bu nokta kendilerinin dikkatini çektik.

Epey bir aşamada kat etiğimizi ifade edebilirim. Artık ufak ayrıntılar kaldı onlarda da mutabakata varma gayretindeyiz. Görevli arkadaşlar sürekli olarak görüşmeler yapıyor. Vatandaşımızın önemli bir bölümü takip ediyor biz de açalım istiyoruz.

"MUTABIK KALINDIĞI AN AÇILACAK"

Bir şirketin nasıl kuralları varsa bizim ülkemizin de kuralları ve kanunları var. Bunları uygulamak istiyoruz. Biz esasında daha kısa çözeriz diye düşünüyordum ama şu ana kadar olmadı. Mutabık kalındığı zaman anında erişime açılacak.

KAPATILACAK BAŞKA PLATFORM VAR MI?

Diğer platformlarla ilgili durum yok. Bizim elbette görevlerimiz var ama başka bir sosyal medya medya platformunun kapatılmasıyla ilgili bir süreç olmadığını net olarak söylemek isterim.

Ancak çocuklar için bir oyun platformu vardı "Roblox" diye o tamamen bir mahkeme kararı sonucunda BTK'ya gereği yapılması için gönderilen bir kararla ilgili yapılan uygulamadır. Bizim orada Bakanlık olarak ya da BTK olarak bir inisiyatif almamız söz konusu olmadı. Mahkemenin kararı uygulandı..

Mersin'de Instagram ve Roblox'un yasaklanmasıyla ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bizim ülke olarak gösterdiğimiz demokratik yaklaşımı bu sosyal medya platformları göstermiyor maalesef. Instagram olsun, diğer sosyal medya platformlarıyla iletişim halindeyiz. Dün tekrar arkadaşlarla bir noktaya kadar geldik. Biz de gerçekten bir an önce çözelim istiyoruz" dedi.

Etiketler