A+ A-
Yorum
10

Karadeniz’de sondajlara katılacak

Yayın Tarihi: 03.08.2024 - 10:13
Akdeniz’deki görevini tamamlayan Abdülhamit Han sondaj gemisi, Karadeniz’de bulunan Sakarya Gaz Sahası’ndaki çalışmalara katılmak üzere İstanbul Boğazı’na geldi.

Boğazda, sondaj gemisini yeni görev yerine uğurlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Akdeniz’den asla vazgeçmiş değiliz. Mavi Vatan bizim denizlerdeki destanımız olacak. Akdeniz’de aktif olmaya devam edeceğiz. Bununla ilgili de planlamalarımızı 2026 yılı için yapıyoruz” dedi.

Akdeniz’de arama amaçlı kuyu sondajları yapan 7’nci nesil sondaj gemisi, Karadeniz’de Sakarya Doğal Gaz Sahası’nın geliştirilmesi ve Karadeniz’deki diğer lokasyonlarda arama kuyuları kazılması amacıyla Karadeniz’e doğru yola çıkan gemide gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda günlük 5 buçuk milyon metreküp üretim ile yaklaşık 2.4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacının karşılandığının altını çizdi. Bayraktar, “Sakarya Gaz Sahası’nın üretimini çok hızlı bir şekilde artırmamız lazım. 2025 yılının ilk çeyreğinde hedefimiz bu 5 buçuğu 10 milyon metreküpe yani neredeyse 5 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını karşılayacak hale getirebilmek” dedi.

HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler