A+ A-
Yorum
10

Artvin usulü katmer tarifi nedir? Artvin usulü katmer nasıl yapılır?

Yayın Tarihi: 17.09.2024 - 17:40
Kaynak:HABER MERKEZİ

Artvin usulü katmer un, tuz, yaş maya, ılık su ve yağ ile hazırlanır ve ağızlarda dağılan muhteşem bir lezzet haline gelir. Günün her saati tüketilen ve yöre halkı tarafından da sıklıkla tüketilen katmer genellikle sabah kahvaltılarında tercih edilir. Yanında domates, biber, zeytin veya peynir gibi çeşitli alternatifler ile daha lezzetli hale getirilebilecek olan katmeri bölgedeki tüm fırın ve pastanelerden temin edebilirsiniz.

Artvin Katmeri Tarifi İçin Malzemeler


1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yaş maya
Aldığı kadar ılık su
Sıvı yağ

Artvin Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?


Unu ele mayayı tuzu ekle suyunu vererek yumuşak bir hamur yoğur beklet kıvama gelsin sonra bezeleri yap orta büyüklükte. Sonra sofrada oklavayla unlayarak aç baklava yufkasından az kalın aç diğer tarafa da sofra altlığı ser oraya yufkayı yay kenarlarından çek iyice incelsin üzerine sıvı yağ gezdir. Sonra diğer yufkayı da üstüne aç incelt onunda üzerine sıvı yağ gezdir sonra parmaklarınız yardımıyla yufkayı 2 taraftan da toplatınca uzun olacak tepsinin ortasına büzdürerek koy. Bir tepsiyi öyle yaparak doldur sıkıştırmadan ve üst üste koymadan tepsiyi kaplasın üzerine bez örterek kabarmasını bekle sonrasında pişir.

Etiketler