A+ A-
Yorum
10

Hamsi Çığırtması nasıl yapılır? Hamsi Çığırtması Tarifi

Yayın Tarihi: 16.04.2024 - 17:45 | Güncelleme Tarihi: 16.04.2024 - 17:39
Karadeniz sofralarını süsleyen yapımı kolay bir lezzet Hamsi Çığırtması tarifi nasıl yapılır?

Ünü artık sınırlar ötesine taşan karadeniz'in muhteşem lezzeti Hamsi Çığırtmanın tam ölçülü tarifi ile sizlerleyiz.

Hamsi Çığırtası Tarifi İçin Malzemeler

1 kase kadar hamsi (her tür balık konulabilir)
Yarım bağ taze soğan (yeşil olan kısımları kullanılacak)
Yarım bağ maydanoz
3-4 yemek kaşığı mısır unu
2-3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, pul biber
Kızartmak içim sıvı yağ
İsteğe bağlı olarak pazı var ise onura koyabilirsiniz.

Hamsi Çığırtası Tarifi Nasıl Yapılır?

Balıklarımızı ayıklayalım, yeşillikleri ince doğrayalım ve balıklar ile karıştıralım
Daha sonra yumurta un ve baharatlarınızı ilave edelim.
Kıvamı sulu olmayacak şekilde ununu ayarlayabilirsiniz.
Tavada sıvı yağını kızdırıp karışımdan elimizde şekil verdiğimiz hamsi çığırtalarını kızartalım.
Çok lezzetli ve doyurucu olan çığırtanın yanında salatalık doğrayarak servis yapabilir siniz.

Muhabir/Editör:Erol Taşkın