Haber > Karadeniz Rehberi > Kocakarı Gerdanı Tarifi? Kocakarı Gerdanı Nasıl Yapılır?
09 Temmuz 2024 Salı - 17:47
Bu tatlı Rize'de yöre halkı tarafından sıklıkla yapılır.Karadeniz bölgesinde çoklukla yapılan bu tatlı lezzeti ilede yiyenleri adeta mest ediyor.
Malzemeler:
-Un
-Süt
-Yoğurt
-Zeytinyağı
-Tuz
-Karbonat
-Margarin
-Nişasta (Hamuru açmak için)
-İç Malzemesi : Tereyağı, kıyılmış fındık
-Şerbeti İçin : Su bardağı şeker, su, limon suyu
Kocakarı Gerdanı Nasıl Yapılır?
Unun ortasını havuz gibi açılarak kenarlarına karbonat serpilir. Ortasına süt, yoğurt, zeytinyağı ve tuz eklenip yoğrulur. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde yoğurma kabının üzeri kapatılarak dinlendirilir. Daha sonra Hamur parçalara bölünerek nişasta yardımıyla ince ince açılır. Açılan yufkaların ortasına fındık serpip oklavaya gevşek bir şekilde sarılarak oklavanın iki kenarından İçeriye doğru yufka büzülerek oklavadan çıkararak 3 cm büyüklüğünde kesip, tepsiye dizilir. Tereyağı eritip tepsinin üzerine dökülerek ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra soğutulan tatlının üstüne hazırlanan ılık şerbet dökülerek servis yapılır.
HABER MERKEZİ
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.