A+ A-
Yorum
10

Lahana Haşlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

Yayın Tarihi: 02.06.2024 - 10:27 | Güncelleme Tarihi: 02.06.2024 - 10:21
Lezzeti sınırları aşan Lahana Haşlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

Rize usulü, vitamin deposu Kara Lahana Haşlaması sizleride cezbedecek.

Peki Kara Lahana Haşlaması nasıl yapılır? Kara Lahana Haşlaması için hangi malzemeler gereklidir?

Malzemeler:

- 6 bağ lahana
- 1 kase fasulye
- 2 kaşık mısır unu
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kiloya yakın kemik
- Bir miktar acı biber (Lav biberi)
- 1 domates büyüklüğünde içyağı

Karalahana Haşlaması Nasıl Yapılır ? 

Lahanalar önce yıkanıp temizlenir. Daha sonra elle bükülerek doğranır, fasulye ile beraber veya ayrı ayrı haşlanır ve süzülür. Lahana kaynatılıp süzülmezse tadı acı olur. Kazana su koyarak bütün malzeme buna ilave edilir. Tuzu, biberi konur ve yarım saat pişirilir. 

KAYNAK: HABER MERKEZİ

Muhabir/Editör:İsmail Düzgün