A+ A-
Yorum
10

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

Yayın Tarihi: 27.03.2024 - 17:01 | Güncelleme Tarihi: 27.03.2024 - 16:49
Sofralarda olmazsa olmaz olan çorbaların başında gelen Mercimek Çorbası nasıl yapılır?

Ramazan ayında sofrada ilk aranan şey çorba. Peki çorba denince akla ilk hangi çorba gelir ..? Tabi ki Mercimek çorbası. Peki lokantalarda farklı bir tat veren 'Lokanta usulü Mercimek Çorbası' nasıl yapılır?

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı  Ayçiçek Yağı

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 tepeleme yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı Kırmızı Mercimek

  • 1 çay kaşığı zerdeçal

  • Yarım çay kaşığı kimyon

  • Yarım çay kaşığı  Tane Karabiber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 litre sıcak su

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tenceremize ayçiçek yağını alalım.

  • Ardından üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.

  • Üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.

  • Mercimeklerimizi yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra tenceremize ekleyerek karıştıralım.

  • Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim.

  • Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.

  • Pişen çorbamızı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.

  • Kaselere aldığımız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası servise hazır. Üzerine isteğe bağlı yağda kızdırılmış kırmızı biberli sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler