Meşhur Hamsiköy Sütlacı Tarifi
Yayın Tarihi: 18.03.2024 - 16:27 | Güncelleme Tarihi: 18.03.2024 - 16:22
Lezzeti sınırları aşan Meşhur Hamsiköy Sütlacı nasıl yapılır?
Ünü artık sınırlar ötesine taşan karadeniz'in muhteşem lezzeti Hamsiköy Sütlacının tam ölçülü tarifi ile sizlerleyiz.
Meşhur Hamsiköy Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler
-
1 lt süt
-
Yarım su bardağı pirinç
-
1.5 su bardağı su
-
1 su bardağı şeker
-
1 yemek kaşığı un
-
1 yumurta
-
1 paket vanilya
-
Yarım çay kaşığı tuz
-
1 çay bardağı su
Üzeri için:
Meşhur Hamsiköy Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?
Karadeniz’in vazgeçilmez lezzetlerinden biri Meşhur Hamsiköy sütlacını bir defa yediniz mi tadı damağınızda kalacak. Yerinde yemesi gibi olmaz tabi ama o tadı evimizde yakalamamız da mümkün. Uğraşmaya gerçekten değecek bir tarif.
-
Sütü tencereye koyalım ocağın altını açalım.
-
Süt kaynayana kadar başka bir tencerede pirinci 1 buçuk su bardağı su ile pişirelim.
-
Lapalaşan pirinci kaynayan sütün içine ilave edelim ve kıvam alana kadar kaynatalım.
-
Daha sonra şekeri ilave edip 2 dk. kadar daha kaynatalım.
-
Yumurtanın sarısını kullanacağız. Bir kaba yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un ve 1 çay bardağı su, tuz koyup karıştıralım.
-
Hazırladığımız karışımı sütlaca ekleyelim hızlıca karıştıralım. Bu şekilde de 10 dakika kaynatıp vanilyayı ilave edip ocağı kapatalım.
-
Toprak kaselere sütlacı bölelim. 6 kase çıktı benim sütlacım. Fırın tepsisine kaseleri yerleştirip tepsinin yarısına gelecek şekilde su koyalım.
-
250 derece (önceden ısıtmanıza gerek yok) Sütlaçların üstü kızarana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine bol fındıkla servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun...
Muhabir/Editör:Erol Taşkın